Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Enterococcus u mokraci u trudnoci


Autor Poruka

jana_zg_84

27.08.2019. 20:50

Postovani, u 20.-om sam tjednu trudnoce. Sve je ok s bebom i ja se dobro osjecam. Pred dva tjedna sam bila na moru te sam primjetila da tokom mokrenja imam pritisak u donjem dijelu trbuha. S vremenom su simptomi nestali, no spomenula ssm to ginekologu i on mi je napravio briseve te mi dao uputnicu za urinokulturu. Brisevi su svi sterilni i negativni, a u urinokulturi pronađen Enterococcus 10^3. Nije napravljen antibiogram jer po doktorovim rijecima nije velika koncentracija te to ne treba lijeciti. Jeli u pravu? Napominjem da nemam nikakvih simptoma. Nikad u zivotu nisam imala urinoinfekciju. Pijem puno tekucine.

Ivo Balenović, dr. med.

28.08.2019. 10:15

Poštovana, enterokoki su bakterije koje žive u probavnom sustavu čovjeka. Bakterija rijetko izaziva veće komplikacije i jedna je od najčešćih uzročnika infekcije urinarnog sustava. Liječenje je potrebno ukoliko je koncentracija bakterije iznad 10 na 5. Savjetujem puno tekućine, terapija antibioticima nije potrebna.