Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


enterococus


Autor Poruka

zabrinuta

25.03.2002. 15:34

Zahvaljujem se na dosadašnjim odgovorima koji su mi bili od velike pomoći.
Naime ,na Vašu preporuku napravili smo (zbog mojih spontanih pobačaja-2 u roku od 1 godine) mikrobiološku pretragu urina i ejakulata kod supruga, i ustanovljeni su mu i u urinu i u ejakulatu enterococosi tj. streptokok gr. B.Da li bi bilo dobro da i ja napravim kakve mikrobiološke pretrage urina i možda cervikalne briseve da bi se isključilo postojanje tih streptokoka i kod mene. Kolika je vjerojatnost da su prisutni i kod mene, i da li su oni mogli uzrokovati spontane pobačaje, s obzirom da su moje pretrage sa ginekološke strane bile ok, od testiranja na klamidiju, aerobe, anaeorbe i dr.
Da li je jako bitno rješiti se tih enterokoka u supruga prije započinjanja slijedeće trudnoće.
Napravili smo i spermogram koji je u redu,pa nas sada šalju kod urologa da se vidi da li ti streptokoki djeluju na muževu prostatu. Šta Vi mislite o svemu tome?HVALA PUNO!

p.s. još jedno vanredno pitanje: da li je dobro farbati kosu za vrijeme dojenja?

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

01.04.2002. 15:26

Poštovana,
Bilo bi preporučljivo učiniti dopunske mikrobakteriološke pretrage cerviksa (cervikalni obrisak) i kod Vas, naročito ukoliko je nalaz bio pozitivan kod Vašeg supruga. S obzirom da bakterijska infekcija urogenitalnog sustava kod supruga može biti rezultat prostatitisa bilo bi uputno da se suprug uputi na konzilijarni pregled kod uroloa. Što se tiče farbanja kose tijekom dojenja, mislim da nova generacija boja za kosu ne bi trebala imati neželjeni učinak na laktaciju, naročito ukoliko se potencijalna korisnica odlučuje u prilog prirodnih osnova boje za kosu.