Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


fluor u trudnoći


Autor Poruka

Ela

14.03.2002. 09:02

Poštovana doc. dr. Kupešić,
ne znam da li sam pitanje pravilno uputila na ginekologiju umjesto na stomatologiju, ali kako vjerujem u Vašu stručnost i zdrav razum molim Vas dajte mi svoje mišljenje o uzimanju tableta fluora u trudnoći, koji se kasnije daje i dojenčadi. Mislim da su kod toga mišljenja bila podijeljena.. Kome vjerovati?!
Unaprijed zahvaljujem i srdačno Vas pozdravljam! happy

Ela

Doc. dr. sc. S. Kupešić

14.03.2002. 11:06

Poštovana,
Postoje dvojna mišljenja o vrijednosti primjene fluora tijekom trudnoće. Prije desetak god. svakoj pacijentici je savjetovana primjena Fluor-natrila tijekom trudnoće i dojenja. Danas su stajališta podjeljena, te neki ginekolozi svojim pacijenticama preporučuju, a neki smatraju da su tvrdnje o koristi ovog preparata nedostatno znanstveno verificirane. Smatram da ukoliko tijeko trudnoće uzimate multivitaminske preparate poput Prenatala ili Pregnavita i redovito se hranite ne treba inzistirati na dopunskoj terapiji, ali se tijekom laktacije savjetuje primjena iste.