Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ginekoloski pregled


Autor Poruka

martina

01.03.2002. 12:09

i ja isto imam traume od ginekoloskog pregleda.vec sam godinu dana spolno aktivna(imam 24 godine) i moja uzasna paranoja od toga da sam zarazena nekom bolescu sprijecava me da odem i saznam.jer dok god sigurno ne znam, postoji i nada da nisam zarazena.druga je stvar sto sam uzasno sramezljiva.u americi zene imaju bolnicku halju prilikom pregleda ,a u hrvatskoj sam cula da su potpuno gole.ne bih zeljela da me lijecnica gleda dok gola hodam po ordinaciji...i to mi sve predstavlja uzasnu neugodu.da ne govorim o obliku stola na kojem se lezi i polozaju nogu.nitko me do sada nije gledao iz te "perspektive" i uzasno mi je neugodno.s time da imam uzasne traume od toga da ce se lijecnica izderati na mene i proglasiti me neodgovornom sto jos do sada nisam bila na pregledu.molim vas da mi kazete ima li i gdje u hrvatskoj ordinacija slicna onima u americi.hvala

Doc dr. sc. S. Kupešić

03.03.2002. 17:22

Poštovana,
Mislim da imate krivu predstavu o ginekološkim pregledima u našoj sredini. Moram Vas uvjeriti da je u većini naših ambulanti istovjetan tretman kao i u američkim klinikama i što se tiče znanja, isto tako i prekrivala tijekom ginekološke pretrage. Ne treba Vas biti sram ovog pregleda i nitko Vas zasigurno neće optuživati što niste ranije došli na ovu vrstu pregleda, već će Vas samo ohrabriti da to morate u budućnosti redovito činiti.