Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


nalaz


Autor Poruka

mira

28.02.2002. 23:02

Poštovana doktorice.
Kod vas sam radila papa nalaz prije mjesec dana i on je slijedeci:
Upala,Promjene na stanicama.Vrsta stanica:skvamozne,cilindrične,endocervikalne.Leukociti nešto, citoliza(ako sam pravilno napisala)Mješana flora.potrosila sam kutiju Geonistin vag. inje mi bolje.Šta mislite o upali i dali bi se i suprug trebao liječiti dali je to prenosivo spol.putem.Ja planiram kod vas raditi IVF mikroinjekcoija pa vas molim kako sanirati ovu upalu.hvala.

Doc dr. sc. S. Kupešić

03.03.2002. 17:25

Poštovana,
U slučaju da se planira provesti stimulacija ovulacije za postupak izvantjelesne oplodnje metodom mirkoinjekcije i da niste javili poboljšanje, preporučila bih da prije postupka i Vi i suprug učinite mikrobiološke pretrage. U Vas se treba učiniti bris cerviksa na klamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu, aerobe i anaerobe, a u supruga mikrobakteriološke pretrage urina i ejakulata. U slučaju detekcije infekcije morali biste provesti antibiotsko liječenje u oba partnera a tek potom razmišljati o liječenju neplodnosti.