Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


klamidija


Autor Poruka

antea

01.03.2002. 13:09

Poštovana doktorice unaprijed zahvaljujem na Vašem odgovoru koji će, nadam se, razriješiti bar dio mojih dvojbi.
Naime, u 1.mj.ove god. bila sam na ginekološkom pregledu te mi je ginekolog zbog bolova koje sam osjećala kao i zbog manje priraslice na jajovodu (koja je bila vidljiva ultrazvučno) uradio test na klamidiju koji je bio pozitivan. Nakon terapije Sumamedom (i partner) te Geonistin vag. javila sam se ponovno na pregled,očekujući (prema vašim odgovorima drugim pacijenticama) ponovno testiranje na klamidiju. Međutim,ginekolog se odlučio na nešto ranije ponavljanje papa-testa (6.mj.2001.-uredan) te ultrazvučni pregled (na kojem nije bilo promjena).Budući da mi je objasnio da uredan zadnji nalaz papa-testa ne znači da klamidija nije bila i tada prisutna nije mi jasno čemu sada ponovno papa-test a ne test na klamidiju (za koji mi je rečeno da će biti vjerojatno ponovljen nakon rezultata papa-testa, kada se vidi opće stanje) iako je od prestanka terapije sada već prošlo skoro 6 tjedana.
Hvala

Doc dr. sc. S. Kupešić

03.03.2002. 17:19

Poštovana,
Vaš ginekolog je vjerojatno želio procijeniti stanje na Vašim ginekološkim strukturama i Papa nalazu prije nego li ponovi bris cerviksa na klamidiju, koja je uz primjenu antibiotske terapije koju ste trošili gotovo sigurno izliječena. Vrlo je dobro što ste doista odgovorni prema svojem zdravlju i nastavite i u budućnosti kontrolirati bris na klamidiju s obzirom da su srazmjerno često mogući i recidivi ove infekcije.