Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


glavobolje u trudnoći


Autor Poruka

andreja

24.04.2002. 14:27


Poštovana docentice Kupešić,


Nalazim se u 11- tom tjednu trudnoće(IVF postupak) .
Unatrag tjedan dana muće me glavobolje(skoro svaki drugi,treći dan).
Glavobolje su takve da počinju u predjelu vrata, te se šire na zatiljak, tjeme pa i čelo.Osjećam to kao pojačani pritisak.Probala sam već i sa masažom toplim, hladnim oblozima ali mi ništa ne pomaže.
Nemam mućnine niti povračam .Napominjem da sam takvu vrst glavobolja imala i prije trudnoće.S obzirom da se ne preporučuju piti analgetici ,molim Vas kako da si pomognem.


Puno Vam zahvaljujem na odgovorima prijašnjih pitanja.

Lijep pozdrav od zabrinute buduće mame!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

24.04.2002. 21:16

Poštovana,
U slučaju glavobolja tijekom trudnoće možete sve do trećeg tromjesečja koristiti aspirin (oprez jer u prevelikim količinama može izazvati smetnje zbog nemogućnosti grušanja krvi), zatim paracetamol (naročito ukoliko opisane smetnje idu s povišenom temperaturom), te analgetike (poput kodeina, uz oprez jer može doći do navikavanja fetusa). Prema tome, ukoliko niste imali smetnje u vidu vaginalnih krvarenja možete u ovoj gestacijskoj dobi uzeti Aspirin ili Andol, uz napomenu da ne pretjerate u količini ovog lijeka.