Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


gljivicna infekcija


Autor Poruka

Skladna

26.09.2017. 16:05

Postovani..


Dobar dan imam jedno jako ozbiljno pitanje za vas. Naime u posljednjih 10 dana imam jak svrbez spolovila i na mjestima je popucala koza oko stidnih usnica se svakih 2 do 3 sata pojavi nesto bijelo koje se kada obrisem stvori u guste grudvice. Da li je u pitanju gljivicna infekcija ili je nesto opasno molim vas da mi odgovorite unaprijed hvala

Ivo Balenović, dr. med.

26.09.2017. 19:40

Poštovana, prema opisanom najvjerojatnije se radi o gljivičnoj infekciji. Preporučam da posjetite liječnika ili u apoteci potražite vaginalne antimikotike i kremu.

Skladna

27.09.2017. 13:10

Postovani.

Hvala na odgovoru ako bi mogla znati koji su to antimikotici i kreme jer sad osjecam jaku bol i pri seksualnom odnosu kao da imam ranice i unutar vagine molim vas za odgovor unaprijed hvala

Ivo Balenović, dr. med.

27.09.2017. 22:10

Antimikotici su: Canesten, Klotrimazol, Rojazol, Vagisan myko kombi...

Mišić12543.

25.12.2017. 22:15

Postovani,

Osjecam jak svrbez i crvenilo na podrucju rodnice evo 4.dan vec. 2 dana sam imala sirasti, gusti iscjedak. Danas imam smeđi iscjedak. Sto vi mislite jel to gljivicna infekcija? Unaprijed hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

28.12.2017. 00:20

Poštovana, prema navedenom radi se o gljivičnoj infekciji.

zrikavac

04.07.2019. 10:35

Poštovani, vec sam nekoliko puta pitala pod drugim naslovima uzroke mojih dugogodisnjih tegoba vezano uz ponavljane infekcije. Kao i do sad svaki put na brisevima pronadjena je povisena koncentracija necega, sad prije otprilike 3 tjedna infekcija ureaplazmom, te sam u dogovoru s doktorom zbog rezistencije na oralne antibiotike uzela polygynax vaginalete, te nakon njih odmah lactogyn vaginalete. Pred kraj uzimanja drugih vaginaleta stigla je mjesecnica, i odmah nakom koje bez iznimke svaki mjesec dobijem izrazene simptome svrbeza i bolova (3 dan ciklusa kad se krvarenje smanjuje); inace se ti simptomi smire kroz 5 dana neovisno o terapiji, a ja im jos ne znam uzrok. Medjutim ovog puta taman kad se stanje pocelo smirivati kroz 2 dana osjetila sam intenzivan svrbez tipican bas za gljivicnu infekciju, te grudicast iscjedak. Otisla doktoru koji je dao rojazol kremu i vaginalete,medjutim od vaginaleta mi bude po noci svakog dana sve gore, a krema tokom dana samo na kratko vrijeme smanji svrbez. Molim Vas pomoc ako znate koji moze biti zrok nemogucnosti izlijecenja? Smanjila sam unos secera i uzimam sto vise jogurta s probioticima, trudim se bit "suha" u pamucnim gacicama (osim kad treniram) i prozracoj sirokoj odjeci, ne prati se pretjerano osim nakon velike nuzde, koristim saugelu i lactacyd za pranje, nemam trenutno spolne odnise, a inace imam stalnog partnera 10 godina s kojim imam odnose s kondomom i koji je vec radio briseve i ostale nalaze koji su svi uredni i nema simptome, ja sam mu prva spolna partnerica

Hvala na odgovoru, LP

Ivo Balenović, dr. med.

04.07.2019. 11:30

Poštovana, kod kompliciranih gljivičnih infekcija može se provesti oralna (sistemska) terapija flukonazolom. Timijan, kadulja, majčina dušica, kim, lavanda mogu se koristiti kao dodatna, prirodna terapija. Preporučljivo je ojačati imunitet prirodnim putem (tjelovježba, zdrava prehrana, izbjegavanje stresa) i uzimanjem preparata za jačanje imunološkog odgovora organizma (beta glukan)

zrikavac

04.07.2019. 14:15

Postovani doktore hvala Vam na brzom odgovoru. Mislite te cajeve da pijem ili lokalno ulja? Inace koristim cajevac i gospinu travu lokalno na tamponu. Znala sam uzimati beta glukan,supradin, jadrankinu otopinu, svakodnevno treniram, jedem raznoliko i domace, krvna slika mi je savrsena, zeljezo ispod gornje granice, nemam problema sa zdravljem osim ovoga i to mi je jedini izvor stresa. Cesto sam dobivala po jedan diflucan u akutnim infekcijama uz lokalne lijekove, preventivno kupujem acidosalus vaginalete prije ciklusa i brisevi su pokazali da imam dosta dobrih bakterija zadnji put su pokazali brisevi. Probala sam i sodu bikarbonu bez aluminija, nosim samo pamucno rublje oprano na 90 stupnjeva, ne kupam se...nitko mi do sad nije rekao da li to moze biti neka neotkrivena autoimuna bolest? Tako mi je od 2.mjeseca 2014 godine od 3. Do 10. Dana ciklusa bez obzira na terapiju uvijek mi se vracaju infekcije, ti simptomi zbog kojih tih noci lose ili uopce ne spavam, tesko se na ista koncentriram, lose funkcioniram
Hvala Vam na paznji i odgovoru LP

Ivo Balenović, dr. med.

05.07.2019. 08:40

Nema na čemu.

zrikavac

05.07.2019. 14:25

Postovani ne vidim odgovor na zadnje pitanje, vezano uz uzrok mojih tegoba? Ili nemate sto reci?
Ispricavam se,ne zelim biti bezobrazna samo mi je to bitno pa provjeravam da nije doslo do greske.
Kupila sam caj miks od svog bilja koje ste rekli stavila malo u kupku,a veci dio pijem od jucer. I malo se stanje popravlja, samo me zanima zasto se problem svaki mjesec ponavlja, na koji nacin otkriti. Lp

Ivo Balenović, dr. med.

05.07.2019. 19:20

Poštovana, gljivice se razmnože kada se naruši normalna mikrovaginalna flora i poremeti kiselost rodnice. Budući da ste isprobali sve metode i da se pridržavate higijensko dijetetskih mjera, ali bezuspješno, pokušajte s nekim od prirodnih metoda. Čaj i kupke od navedenih biljaka mogu uravnotežiti mikrovaginalnu floru. U prirodne metode spadaju i liječenje jogurtom, češnjakom (mogu se umetnuti u rodnicu) i kupke od vrkute (namočite uložak i upotrijebite ga kao oblog).

zrikavac

06.07.2019. 09:45

Postovani,
Kad je na nalazu pisao dobar zdrav ph, pisala je i ureaplazma. Prije toga je bio puno puta BHS, clamidija, gardnerela, eserihija, enterokok fekalis... da ne nabrajam, svaki put kad nisu gljivice nesto je drugo. Prva upala mjehura bila je 2006. a od 2014. je neprestano. Lijecena sam sa svim vrstama antibitika, cak i stacionirano u bolnici jedne godine, medjutim infekcije i simotomi se svakog mjeseca vrate nakon terapije vrate u tjednu nakon mjesecnice.
Probati cu ove prirodne metode,puno ste mi pomogli. cesjak sam probala isto.. Hvala Vam puno i do javljanja lijepi pozdrav .

Ivo Balenović, dr. med.

06.07.2019. 17:40

Gljivične upale su uobičajena pojava nakon uporabe antibiotika jer remete normalnu mikrovaginalnu floru.

zrikavac

11.07.2019. 13:30

Zadnji antibiotik je bio prije 2 godine, otkako nisu dali dugorocno rjesenje za bakterijske i ostale upale, u dogovoru s lijecnikom sad ih nisam uzimala. Ali neovisno o tome sad imam gljivicnu infekciju, koja se sad nakon pete ture vaginaleta, oralnih probiotika, cajeva, kupki itd napokon smiruje. Opet znam da ce neka upala doci za 3 tjedna nakon dolezece mjesecnice i ne znam kako to zaustaviti.

Ivo Balenović, dr. med.

11.07.2019. 23:05

Pokušajte maksimalno smanjiti unos ugljikohidrata (posebno rafiniranih šećera), masti, mliječnih proizvoda i izbjegavajte alkohol. To su dijetetske mjere koje pomažu kod kandidijaze.

zrikavac

12.07.2019. 16:20

Hvala na pomoci, nisam znala za mlijecne proizvode i masno. Lijepi pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

12.07.2019. 22:45

Nema na čemu. Pozdrav.