Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


gripa u kasnoj trudnoci


Autor Poruka

marija

07.04.2002. 19:25

Postovana dr. Kupesic
Nalazim se u 38-mom tjednu trudnoce i termin mi je 27. travnja. I usprkos svim cuvanjima uspjela sam se na zalost zaraziti gripom. Sad da Vas pitam sto smijem trositi i kako da se lijecim,(do mog doktora mi bas i nije jednostavno doci pogotovo jer sam dosta malaksala) znam za tablete Lupocet koje skidaju temperaturu a i trudnice ih smiju piti i naravno puno odmora i caja. Dali postoji jos nesto sto bih mogla napraviti a da zastitim moju bebu, zbog toga me je i najvise strah koliko temperatura utijece na dijete i kad postaje opasna za bebu. Za sada mi ne prelazi 37.6 otprilike. I imam jos pitanje dali je i beba zarazena ako sam i ja ili ju posteljica stiti.
Unaprijed zahvalna na odgovoru!
Marija

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

08.04.2002. 17:04

Poštovana,
Zaraza influencom (gripom) u ovoj gestacijskoj dobi ne bi Vas trebala previše zabrinjavati, naročito ukoliko temperatura ne prelazi 38 stupnjeva C. Za sniženje temperature mogli biste koristiti Paracetamol, a kao dopunsku terapiju svakako C vitamin i multivitaminsku prehranu.
Ukoliko dođe do komplikacije virusne infkecije obratite se liječniku kako bi se u slučaju potrebe započela antibiotska terapija (u slučaju bakterijske infekcije).