Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kontracepcijske pilule


Autor Poruka

Sandra

08.04.2002. 14:25

Postovana dr. Kupesic,

Imam 23 godine. Prije ljeta zeljela bih poceti s koristenjem kontracepcijskih pilula pa bih Vas molila da mi svojim strucnim misljenjem pomognete u odabiru onih pravih. Vec sam prije koristila Cilest, Diane 35 i Stediril M, ali mi ni jedne nisu odgovarale. Na Diane 35 sam reagirala najburnije i to alergijskom reakcijom, za vrijeme koristenja Cilesta sam se dosta udebljala (oko 8 kg), a Stediril M me "osamutio", osjecala sam se poludrogirano. Iz ovih sam razloga i prestala koristiti gore navedene pilule, ali sada, nakon 10 mjeseci, razmisljam da ponovo pocnem koristiti neke pilule zbog kontracepcije. Moj mi ginekolog sugerira ili Trinovum ili Triquilar pa bih voljela cuti Vase misljenje prije nego konacnu odluku donesem ocito ja. Koje bi pilule bile najprimjerenije s obzirom na moju dob? Znam da je reakcija na pilule individualna, ali bila bih Vam zahvalna na Vasem strucnom misljenju.
Unaprijed hvala na Vasem odgovoru.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

08.04.2002. 20:30

Poštovana,
S obzirom na Vašu dob suglasna sam s Vašim ginekologom koji Vam savjetuje primjenu Trinovuma ili Triquilara. Ipak, sve ovisi o Vašem hormonskom statusu i konstituciji, te Vam savjetujem da se obratite Vašem ginekologu koji će Vam preporučiti objasniti prednosti ovog preparata pred onima koje ste do sada koristili.