Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


strah...


Autor Poruka

lucija

07.04.2002. 19:45

Postovana doktorice,
nedugo nakon (zasticenog)spolnog odnosa dobila sam menstruaciju na vrijeme,sto je odgnalo bojazan na mogucu trudnocu,no cula sam za postojanje tzv.periimplantacijskog krvarenja,pa vas molim da mi ukratko kazete sto je to,te kolika je vjerojatnost da se trudnoca ipak desi;cini mi se nekako da mi je menstruacija ovaj puta manje obilna (1.i 2.dan su bili uobicajeni,ali 3.dan je bilo manje neg obicno)---da li to ima veze sa hormonima,buduci da sam nedavno stupila u spolne odnose?
unaprijed zahvaljujem....

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

08.04.2002. 16:56

Poštovana,
Mogućnost da se radi o tzv periimplantacijskom krvarenju je praktički ispod minimuma , jer Vi ste dobili menstruaciju u očekivanom periodu. Ukoliko želite isključiti i najmanji rizik da se radi o trudnoći preporučila bih da učinite beta hCG. Varijacije u obilnosti menstruacijskog krvarenja su veoma česte, te Vas ne bi trebale zabrinjavati. Ipak, ukoliko Vam unose nemir bilo bi poželjno razmisliti i adekvatnoj metodi kontracepcije.