Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


HCG


Autor Poruka

Sanja

22.11.2001. 12:51

Imam 24 godine i u braku sam 2 godine. Posto imam policisticne jajnike i anovulatorne cikluse, stimulisala sam ovulaciju clomifenom i ostala trudna ali na zalost plod mi je uginuo. Pravila sam pauzu od 6 mjeseci i ponovo pocela piti clomifen. Iako sam imala ovulaciju svakog mjeseca u narednih 6 mjeseci nijesam ostala trudna. Doktor mi je preporucio da uradim HCG, odnosno, prohodnost jajovoda. Nijesam sigurna da li ja to trebam pa vas molim za savjet. Ukoliko bih se odlucila na to da li poslije intervencije treba praviti pauzu ili odmah nakon toga nastaviti sa stimulacijom ovulacije.

Srdacan pozdrav !

Doc dr. sc. S. Kupešić

25.11.2001. 12:10

Poštovana,
Također sam mišljenja da se u slučaju da do zanošenja ne dolazi prilikom stimulacije ovulacije i verificiranih ovulacijskih ciklusa preporuča učiniti analiza prohodnosti jajovoda (HSG) , a naročito ukoliko se planira provesti npr. inseminacija koja bi povećala vjerojatnost trudnoće.