Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Hematom u ranoj trudnoci


Autor Poruka

Sekicaz

29.03.2020. 23:15

Postovani
Zadnja menstruacija mi je bila.14.02 i radila sam betu i ona je bila 35,7 sto je potvrdilo trudnocu. Tako da sam sad u 6 tjednu trudnoce. Medjutim prije 3 dana tj u petak 27.03 pojavilo se krvarenje koje je bilo oskudno ali konstantno i blagi bolovi nalik menstualnim povremeno. Nisam bila na pregledu iz razloga sto ni jedna klinika ne radi zbog ove pandemije, cula sam se sa doktorom on je rekao da pijem utrogeatan 3x2. I da mirujem, predpostavlja da bi to mogao biti hematom, ali ni on nije siguran. Krvarenje je smanjilo ali nije skroz prestalo... Da li postoji mogucnost da je to hematom ili je na zalost spontani...

Ivo Balenović, dr. med.

30.03.2020. 09:25

Poštovana, prema svemu navedenom radi se o krvarenju u ranoj trudnoći (javljaju se u oko 40% svih trudnoća) koje nije povezano sa spontanim pobačajem. Da bi se utvrdio hematom potreban je uzv pregled. Kod spontanog pobačaja krvarenje je puno obilnije, u ugrušcima. No, definitivna dijagnoza može se postaviti isključivo uzv pregledom. Dobili ste odgovarajuću terapiju. Ukoliko bi se javilo krvarenje u ugrušcima javite se u hitnu službu.