Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Izostanak menstruacije


Autor Poruka

vanna44

30.03.2020. 09:25

Poštovani, pijem Yaz pilule već 6 godina zbog obilnih i bolnih menstruacija. Menstruacije su mi inace jako redovne i dobivam uvijek nakon popijene zadnje pilule. Tjedan dana prije zadnje menstruacije imala sam odnose, zatim nisam dobila menstruaciju, imala sam sve simptome koje i inace imam pred menstruaciju ali je krvarenje izostalo. Onda sw negdje sredinom ciklusa pojavio smeckasti iscjedak, sto mi se događalo i prije. Danas sam trebala opet dobiti menstruaciju ali nje nema, opet sam 2-3 dana prije imala standardne bolove u donjem dijelu trbuha, ali krvarenje se nije pojavilo. Također prosle godine mi se dogodio izostanak menstruacije pa sam posjetila ginekologa i nakon pregleda je rekao kako je sve u redu, ali mi je endometrij bio jako tanak i zbog toga je menstruacija izostala, nakon tog sam imala normalno sve do sad. Je li moguće da je opet isti problem ili je mozda doslo do trudnoce, nikakve druge neuobicajene simptome nemam. Hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

30.03.2020. 20:40

Poštovana, kod žena koje uzimaju oralne kontraceptive krvarenja postaju oskudnija i kraće traju, a ponekad mogu i izostati. To je zbog utjecaja kontraceptiva na endometrij. No, ukoliko krvarenje izostane dva ciklusa za redom preporučeno je uraditi uzv pregled.