Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hiperstimulacija


Autor Poruka

dinky

01.05.2002. 21:56

Postovana doktorice ne mogu ja bez Vasih savjeta i divnih utjesnih rijeci,te Vam se stoga odmah po povratku sa svog prvog IVF obracam da mi recete nesto vise o Hiperstimulacijskom Sindromu.
Stimulirana sam od prvog dana ciklusa sa Superfact nosnim sprejom,tri puta na dan te od cetvrtog dana ciklusa sa Gonal-f injekcijama ( po dvije ampule).
Punktirano je 12 jajnih stanica i od toga 11 oplodeno.Nakon tri dana su mi na transferu vracena dva ,a ostali su zamrznuti.Tek mi je tog dana poslije kako mi je lijecnik rekao da je transfer bio izuzetno dobar jos dodao da se javim prekosutra.Kad sam dosla lijecnik je rekao da su mi jajnici povecani (62mm) i da imam manji izljev. Ja sam se doduse osijecala napuhnuto sa povremenim grcevima u "crijevim" ali to je jako kratko trajalo,nepuna tri dana.Krvni nalaz (mnogo raznih ...sedimentacija,urea,ni sama neznam sto sve iz krvi, jer je to lijecnik na poslijetku ocitao,a ja nalaz nisam vidjela) koji sam naprevila upravo taj dan kad sam bila najvise "napuhnuta" nam je pokazao da su sve vrijednosti u granicama normale. Tad sam ja vec jedanaesti dan napravila "betu" koja je bila negativna a lijecnik mi je rakao da je za dva dana ponovim da budem jos sigurnija.Nju cu praviti sutra (mislim da nece biti razlike ,ali raditi cu je radi savijeta)i potom ako bude ponovo negativna receno mi je da prestanem sa Utrogestanima koje jos uvijek koristim 3x3.Lijecnik je rekao da je kod mene blaza HS i da nema razloga za zabrinutost osobito kad je beta negativna.Ja iako nerado priznajem ,po prirodi sam sklona "plasiti se i povremeno panicariti osobito radi bolesti" pa Vas molim da mi recete da li mogu imati kakve trajne poslijedice.Napomenula bih da je moj lijecnik rekao da se na ponovni transfer sa zamrznutim mogu vratiti vec brzo i da se javim u ne ovom vec u drugom ciklusu.Mislite li da je to prerano, jer ja iako od sveg srca zelim bebu,prvo zelim ja biti zdravo i dobro da bi mi moja djeca isto takva bila. Molila bi i kakav menzes bude nakon HS buduci da su moji do sada bili srednje obilni i bezbolni.
Srdacno Vas pozdravljam i zelim Vam i nadalje Puno uspijeha kako na privatnom tako i na poslovnom planu.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

02.05.2002. 13:13

Poštovana,
Žao mi je zbog nepovoljnog ishoda postupka izvantjelesne oplodnje te se nadam da će postupci koji će uslijediti (embriotransferi zamrznutih zametaka) biti uspješnijeg ishoda. Menstruacijsko krvarenje koje će uslijediti po prekidu Utrogestana (u slučaju negativnog beta HCG-a) može biti nešto obilnije i praćeno bolovima zbog uvećanih jajnika. Ipak trebam Vas ohrabriti i skrenuti pozornost da ćete se nakon menstruacijskog krvarenja osjećati manje nadutom jer će se veličina jajnika bitno reducirati.