Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Hitno Vas molim odgovor Gestoza


Autor Poruka

Marija

07.01.2002. 09:34

Poštovani,

već sam Vam upitila pitanje o Gestozi u slučaju moje sestre (27 god. ima djete od 4 godine). Sada je ušla u osmi mjesec trudnoće i nažalost završila ponovno u bolnici (prije mjesec dana je isto bila u bolnici, ali su ju pustili doma), a razlog tome je što je bila na WC-u imala je stolicu i počela je krvariti, u bolnici su je ostavili, nalazi kada je došla bili su da nema gestozu, a tlak je sve veći 170/110, i male trudove, nakon dva dana ponovno su napravili pretrage i ustanovljeno je da ipak ima nažalost gestozu kao i u prvoj trudnoći, tlak je i dalje visok popraćen s laganim trudovima, prima terapiju inekcija za tlak, ali ništa ne pomaže kako bi trebalo, čak joj se počelo i iskriti pred očima.
Ljubazno Vas molim da mi odgovorite šta je moguće, dali postoje šanse da bude sve uredu.
S poštovanjem,

Doc dr. sc. S. Kupešić

07.01.2002. 23:09

Poštovana,
Činjenica da je Vaša sestra u 8. mjesecu trudnoće, da prima antihipertenzivnu terapiju i nalazi se bolničkom liječenju veoma su ohrabrujući. U slučaju pogoršanja simptoma gestoze, a na temelju redovitog ultrazvučno/doplerskog, kliničkog, CTG praćenja i dr procijeniti će se vrijeme pogodno za dovršenje trudnoće. Svakako, sve pod uvjetom da je pacijentica hospitalizirana na centru za patologiju trudnoće u kojem su dostupne sve metode suvremenog nadzora visoko rizične trudnoće.