Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hocu bebe


Autor Poruka

vesna

11.12.2001. 19:27

Postovana doktorice!

Ja i suprug smo u braku dvije godine i do sada nisam ostajala trudna. Neredovne menstruacije imam vec dosta dugo i ni sama ne znam koliko doktora sam promijenila i sta sve od terapije nisam uzimala. Zadnje sam koristila dianu 35 sest mjeseci, koju mi je doktor prepisao nakon kontrole hormona. Medjutim odmah nakon prestanka uzimanja lijeka menstruacije su opet neredovne. Na zadnjem pregledu prije terapije ustanovljeni su i policisticni jajnici koji su uzrok krvarenja u sredini ciklusa.Suprugovi nalazi su u redu i stvarno Vas molimo da nam odgovorite na nase pitanje sta dalje jer vise ne znamo na koju bi stranu krenuli!!!!!!!!

Doc dr. sc. S. Kupešić

12.12.2001. 20:37

Poštovana gospođo Vesna,
Odgovor je jednostavan; u ustanovu koja se bavi liječenjem bračne neplodnosti. Ovdje navodim neke ustanove:
Klinika za ginekologiju i porodništvo OB Sveti Duh, Sveti Duh 64
Klinika za ženske bolesti i porode, Petrova 13
Klinika Vuk Vrhovec ili Merkur.
Na ovim mjestima ćete dobiti detaljne podatke o daljnjem slijedu dijagnostičkih postupaka koje trebate učiniti. Po mojem mišljenju treba ustanoviti prohodnost jajovoda kako bi se ordinirala primjerena hormonska stimulacija ovualcije za intrauterinu inseminaciju ukoliko se potvrdi uredan nalaz spermiograma u supruga. Prethodno će vjerojatno trebati učiniti detaljan ultrazvučni pregled, hormonsku analizu , cervikalne obriske i dr.