Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


prsnuće ciste?!?


Autor Poruka

Gordana

11.12.2001. 16:46

Postovana doktorice,

moj je problem vezan za krvarenje koje mi se javilo desetak dana nakon zavrsetka zadnje menstruacije. Citala sam stare mail-ove vezane za tu problematiku i sasvim mi je jasno da je ginekoloski pregled najbolje rjesenj za mene.
Medjutim u jednom od vasih odgovora spomenuli ste mogucnost prsnuća neke funkcionalne ciste. Meni je prije nekoliko godina dijagnosticiran cisticni jajnik pa sam se sada ja preplasila da se mozda kod mene nije tako nesto desilo. Mozete mi reci nesto vise o tome? Inace trenutno sam zbog problema s okom na terapiji sa Diamox (acetazolamid) tabletama. Citala sam na Internetu da taj ljek ponekad uzrokuje krvarenje kao nus pojavu?!?!?
Inace imam jedno djete i zanji papa test u februaru ove godine bio je uredan.
Hvala!

Doc dr. sc. S. Kupešić

12.12.2001. 20:51

poštovana,
Ukoliko je došlo do krvarenja u periovulacijskoj fazi ciklusa i ukoliko je krvarenje trajalo samo jedan dan, može se raditi o ovulacijskom krvarenju. Ipak bilo bi uputno učiniti ginekološki pregled i ultrazvuk na temelju kojih će se otkriti uzrok Vašeg poremećaja. Ovako možemo samo spekulirati i pogriješiti u procjeni.