Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Hormonski disbalans


Autor Poruka

Sakiiiii

15.05.2021. 20:50

Postovani, da li je hormonska neravnoteza veliki zdravstveni problem ili problem koji se rutinski resava lekovima? Da li moze da se resi u potpunosti i koje su sanse da se ona resi? Da li moze uticati na plodnost?

Ivo Balenović, dr. med.

16.05.2021. 16:05

Poštovana, ovisi koji su hormoni u pitanju i koliko je disbalans. Ako je u pitanju neredovita ovulacija to se može regulirati lijekovima. Ako se radi o jačem poremećaju rada jajnika, tada je plodnost upitna.

Sakiiiii

16.05.2021. 18:10

Hvala Vam, pitam jer mi je vec duze vreme menstruacija manjeg obima, stize na vreme ali je kraca i oskudnija. Da li je moguce da tablete za kontracepciju ili escapelle tablete uticu na plodnost? Da li mi mozda nesto vise mozete reci sada kada znate zasto pitam o tome da li je moje stanje mozda ozbiljno?

Ivo Balenović, dr. med.

17.05.2021. 07:55

Kod žena koje koriste oralnu kontracepciju menstruacije postaju oskudnije i kraće traju.

anonimus2022

28.11.2022. 00:15

Dobar dan! Mlada sam cura, spolno neaktivna, no muce me menstruacije. Tocnije, neredovne su. Ciklusi variraju od 32 dana pa do 45, a evo zadnji put je izostala 80 dana. Jednom prilikom sam vadila hormone stitnjace i u redu su pa to iskljucujem i pretpostavljam da su spolni hormoni u disbalansu. Nemam nikakva vanredna krvarenja, imam pojacani elasticni iscjedak usred ciklusa, menstruacije nisu posebno bolne, nemam problema s aknama (pojavi se koja netom prije menstruacije), nisam pojacano dlakava niti muskobanjasta. Pod stresom uglavnom jesam, ali tko danas nije?Bila sam na ginekoloskom pregledu, ali abdominalnom, sve je bilo ok. Jedno vrijeme sam pila caj od vrkute i regulirao mi je ciklus na otprilike 35 dana no prestala sam piti kad se ustabililo. Moje konkretno pitanje jest: koje spolne hormone mi preporucate da nuzno izvadim iz krvi kako bi se ustanovilo u cemu je problem? Hvala unaprijed na odgovoru