Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Koliko su pouzdani???


Autor Poruka

Maja

07.02.2002. 22:47

Danas sam kupila test za trudnoću i odgovor je pozitivan. Koliko su ovi testovi pouzdani??? Što mi je sljedeće za činiti? By the way, već sam spomenula prije da imam HPV (trebala sam skoro radit kolposkopiju, tipizaciju i...) Hoću li moći raditi sve ove pretrage ako sam uistinu trudna? Unaprijed zahvalna...

Doc dr. sc. S. Kupešić

10.02.2002. 23:27

Poštovana,
Današnji testovi na trudnoću veoma su pouzdani i sigurni. Slijedeći korak je obratiti se ginekologu kako bi potvrdio trudnoću (ginekološki, ultrazvučni, a po potebi i hormonska analiza- određivanje beta hCG-a). Nakon potvrđivanja trudnoće odrediti će se terapija i primjena folne kiseline koja se dalje svim zdravim trudnicama u svrhu prevencije defekata nerualne cijevi. Vaš će ginekolog odrediti pogodan trenutak za provjeru nalaza na cerviksu. Kolposkopija i ponavljanje Papa nalaza neće ugroziti razvoj trudnoće, a treba Vas poštediti svake invazivnije obrade koja bi mogla ugroziti željenu trudnoću.