Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ICSI


Autor Poruka

MIRA

27.11.2001. 20:51

Poštovana doktorice KUPEŠIĆ.

Molim vas za savjet.Ja imam 33 god.a,1996 sam operirana u OB. SVETI DUH.Endometriski polip i uterus septus, poslije toga sam imala dva neuspjela pokušaja IVF/ET / ICSI
Moj suprug ima jako loš nalaz i svaki put mora vršiti punkciju epididimisa da bi dobio spermije za postupak mikroinjekcije.Zanima me dali se njegova sperma može zamrznuti za eventualni novi pokušaj.Pošto sad nisam trenutno u HRVASKOJ kako bi se mogla kod vas naručiti u Zagreb na pregled i za ponovni pokušaj ICSI ,ako za mene ima nade i kome se obratiti.

Hvala.

Doc dr. sc. S. Kupešić

27.11.2001. 21:46

Poštovana,
Za ponovni postupak mikroinjekcije i punkciju epididimisa morali biste se obratiti timu stručnja na Klinici za ginekologiju i porodništvo Opće bolnice Sveti Duh (tel 01 37 12 109) gdje će se u cjelosti obraditi Vaš problem (ginekološki, ultrazvučni - doplerski pregled, endokrinološke pretrage), a u istoj bolničkoj ustanovi trebate kontaktirati Prim Parazajdera na Klinici za urologiju koji će Vam dati sve potrebne upute za eventualno zamrzavanje ili tkiva ili sjemene tekućine. Zamrzavanje tkiva u našoj se bolničkoj ustanovi radi u suradnji za Zavodom za histologiju i embriologiju Medicinskog fakulteta (Doc Ježek), a upute glede ovog postupka će Vam dati naši urolozi. S obzirom na ozbiljnost i udruženost uzroka neplodnosti savjetujem Vam da odvojite vrijeme za dolazak u Zagreb kako biste dobili detaljne upute vezane uz naredni postupak medicinski pomognute oplodnje.

Tea

28.11.2001. 07:44

Poštovana gdja Mira,

ne znam da li cete procitati ovu poruku, ali Vaš problem me djelomice zainteresirao, naime, meni je dijagnosticiran septus uterus uz preporuku odstranjenja istog, ali me izuzetno strah .
Molim Vas da mi se javite i objasnite nešto o istom obavljenom. Receno mi je da je to rutinska operaacija, medjutim strah me pri pomisli da cu biti rezana i da ce mi neko "dirati" podrucje maternice. Kako uskoro zelim imati djecu, preporuceno mi je odstranjenje da ne riskiram 50% sanse za spontanim pobacajem.
Takodjer mi je preporuceno da isto napravim na Sv DUhu sto mi je preporucila i doc.Kupesic, a vidim da ste i Vi to obavili tamo.

Molim Vas za kratki savjet.

mira

29.11.2001. 01:38

Poštovana Tea.

Slobodno to možete operirati bez ikakve bojazni, to je tako jednostavno
možeš misliti kad nakon dva dana ideš doma i kao da se ništa nije ni desilo.Ja sam to isto napravila u OB.Sveti duh.Poslije toga možes imati manje bolne men.cikluse i kvalitetnije sex. odnose. SRETNO.

Tea

29.11.2001. 15:25

Poštovana Mira, hvala Vam na iskrenom savjetu, lakše je to čuti od osobe koja je imala istu dijagnozu i koja je to isto već obavila.
Teško se na to odlučiti pogotovo kad sam čula da se prilikom operacije mogu desiti razne upale, začepljenja jajovoda i slicno, a jos nisam bila trudna, a u bliskoj buducnosti planiram.
Svejedno, hvala Vam na savjetu i na taj cu se nacin ipak lakse odluciti obaviti isto.



Tea