Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


interovulacijsko krvarenje


Autor Poruka

Tamara

29.11.2001. 19:35

Postovana doktorice Kupesic,

u potrazi za informacijama naisla sam na ovu stranicu i odusevila se. Zaista lijepo od Vas da odvajate svoje vrijeme za ovakvo nesto.
I sama imam jedno pitanje. Prije nekoliko dana sam usred mjeseca prokrvarila. Uplasila sam se i odmah odjurila u dom zdravlja. Pregledao me ginekolog i rekao da se radi o interovulacijskom krvarenju te da ukoliko redovito kontroliram papu to nije nista strasno. Na taj nacin me je umirio, a i krvarenje je sljedeci dan prestalo. No, s obzirom da bi zeljela zatrudniti, muci me da li je to uopce moguce uz krvarenje i smijem li imati odnos za vrijeme takvog krvarenja s obzirom da je do njega doslo upravo u sredini ciklusa kada je vrijeme plodnih dana.
Unaprijed Vam zahvaljujem na odgovoru. Tamara

Doc dr. sc. S. Kupešić

29.11.2001. 21:16

Poštovana,
Prema Vašem opisu očito se radi o intermencruacijskom krvarenju do kojeg dolazi uslijed pada razine estrogena tijekom periovulacijske faze. Ovakvo kratkotrajno krvarenje ne bi smjelo imati negativni utjecaj na željeno zanošenje, te Vas ne bi trebalo zabrinjavati. S obzirom da se radi o periovulacijskom krvarenju bilo bi uputno da u navedenom periodu imate učestalije spolne odnose kako bi se povećala mogućnost željene trudnoće.