Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ICSI


Autor Poruka

Snježana

28.04.2002. 23:15

Štovana dr.Kupešić,
u jednom od vaših odgovora pročitala sam da je u vrhunskim svjetskim centrima uspješnost ICSI postupka 40-50%.Molim vas recite mi u kojim je to centrima.Dva puta sam već bila na ICSI postupku u Sloveniji kod dr.Reš (2000.god)postupak je uspio ali sam u 32.tjednu dobila eklampsiju i izgubila bebu.Prošla sam sve pretrage koje sam trebala i svi su nalazi u redu pa smo se odlučili pokušati ponovo.Prošli mjesec smo išli u Sloveniju na ICSI postupak ali nisam ostala trudna.Namjeravamo pokušati opet na jesen pa bih voljela znati gdje je najveći postotak uspješnosti.
Unaprijed hvala
SNJEŽANA

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

29.04.2002. 12:43

Poštovana,
Uspješnost postupaka mikroinjekcije kreće se od 25-66% u ovisnosti o nalazu supruga, kvaliteti oocita i dobi pacijentica. U slučaju primjerene kvalitete zametaka nakon intracitoplazmatske injekcije, uredne dinamike njihova rasta i razvoja i primjerene receptivnosti endometrija, šanse za zanošenje su veoma visoke, pogotovo ukoliko se prijenos obavlja u stadiju blastociste. Na postupak mikroinjekcije možete se obratiti na Kliniku za ginekologiju i porodništvo OB Sveti Duh, Kliniku Petrova i Kliniku Vuk Vrhovac.