Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Inseminacija


Autor Poruka

Ancica

01.06.2003. 22:54

Postovani!

Molila bih Vas za misljenje glede nase situacije. Suprug i ja smo u braku 3 godine i kroz to vrijeme nije doslo do trudnoce. Ja imam policisticne jajnike, vec nekoliko mjeseci uzimam Klomifen od 5-10 dana i Utrogestan od 15-25. Na folikulometrijama lijecnik je rekao da jako dobro reagiram i da se folikuli "dobro" stvaraju. No, buduci da nije dolazilo do zaceca suprug je napravio spermiogram. Dijagnosticirana mu je asthenozoospermia. Nakon toga smo isli na inseminaciju i toga dana, kada je suprug dao ejakulat lijecnica je rekla da je dosta dobar i da ima 17 mil. pokretnih spermija. Ni ovog puta nije doslo do zaceca. Zeljeli bismo ponovo pokusati, no zanima me sto vi mislite o nasoj situaciji, te da li postoji mogtucnost zaceca uz pomoc inseminacije!
Unaprijed hvala!
Ancica

Prof.dr. Marina Ivanišević

21.06.2003. 23:48

Draga Ankica, treba pokušati sa inseminacijama ukoliko je kod vas dokazana ovulacija. No ukoliko kroz nekih 6 mjeseci ne bude uspjeha, tada svu obradu i vas i partnera treba ponoviti i proširiti.