Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Inseminacija prirodan ciklus


Autor Poruka

Titi7

18.04.2021. 11:35

Poštovani, Imam 37 godina i svi su nalazi uredni, otkriven mi je jedino blaži oblik trombofilije. Muževa dijagnoza je asthenozoospermija. Prije par dana trabali smo na IVF u prirodnom ciklusu, međutim to jutro kad smo došli za postupak folikul je već bio puknuo pa mi je zbog toga napravljena inseminacija (36 sat prije postupka dobila sam štopericu).Pokretljivost spermatozoida je bila 20% prije centrifugiranja i 80 % nakon. Dva sata nakon inseminacije prilikom odlaska na wc primjetila sam podosta bjelkaste sluzi. Da li je moguće da je uzorak koji mi je vraćen u maternicu iscurio van? Koliko su šanse za trudnocu buduci da je IUI napravljen nekoliko sati nakon puknuca folikula? Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

19.04.2021. 09:50

Poštovana, dobar dio inseminata koji je vraćen sigurno je za to vrijeme već ušao unutar maternice. Šanse za oplodnju su dobre, ne mogu reći u postotku.