Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Insuff. lutealne faze


Autor Poruka

Sanja

04.08.2003. 18:36

Postovani, imam cetrdeset i tri godine i trogodisnje dijete. To je bila i prva trudnoca, poslije dvije godine braka.U to vrijeme bio mi je povisen prolaktin, pa sam , uz Bromergon, zanijela.Kasnije je prolaktin uvijek bio normalan.Prije godinu ipo dana imala sam spontani pobacaj u trecem mijesecu(moguci razlog dugo putovanje avionom, nosenje teskog prtljaga i jedan stresni dogadjaj).Sada zarko zelimo jos jedno dijete,no , to se ne dogadja.Inace, nisam imala nikakvih ginekoloskih problema, ciklusi su uredni, s tim sto se cesto, vec godinama,uoci ciklusa, javi oskudno krvarenje smedje boje, pa ginekolog misli da se radi o slabosti zutog tijela.Stitnjaca je u redu.Suprugov spermatogram nikada nije bio najbolji,a ima i uvecanu prostatu.I pored toga, dva puta sam zanijela.Problema sa ovulacijom nemam(testovi to pokazuju i baz. temp).Ima li svrhe piti Clomid(vec sam probala)ili Progesteron?.U Americi, gdje smo sada,imaju Proveru, Crinone,Prometrium.Mozdaje bolje lokalno(supozitorije).Molim Vas,pomozite nam.Zahvalni!

prof. dr. Josip Djelmiš

06.09.2003. 16:48

Poštovana Sanja,
rijetke su trudnoće nakon 40. godine. Najčešći uzrok su izostale ovulacije. Pokušajte uzimati Clomid tbl od 2. dana ciklusa (računajući od 1. dana posljednje menstruacije) 3 tbl dnevno kroz 5 dana (ne čitajte upute o uzimanju Clomida) i od 19. dana ciklusa Utrogestan tbl 2x1 u rodnicu kroz 7 dana. Utrogestan je prirodni progesteron.