Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


iscjedak


Autor Poruka

Luce

04.04.2002. 15:27

Poštovana doktorice!
Možete li mi reći da li je normalno da se iz obje dojke može istisnuti koja kap žućkaste tekućine(ponekad i prozirne)?
Primjetila sam to prije par mjeseci i ne znam da li to ima veze i sa cistom na lijevom jajaniku (4 cm,funkcionalnom)koja mi je skroz porematila ciklus(imam neka dodatna oskudna krvarenja).
Ne uzimam nikakve lijekove a ginekolog mi je rekao da dođem na kontrolu za mjesec dana.
Hvala na odgovoru!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

04.04.2002. 22:31

Poštovana,
Ovakav nalaz iscjetka na obje dojke može biti posljedica povišene razine prolaktina, te bih savjetovala učiniti hormonsku analizu kako biste isključili stanje tzv hiperprolaktinemije. Svakako se obratite ginekologu na kontrolni ultrazvučni pregled kako bi se procjenila veličina funkcionalne ciste jajnika.

Luce

08.04.2002. 21:51

Hvala Vam na odgovoru!
Možete li mi još samo objasniti sto znači hiperprolaktinemija i sto ona može uzrokovati?Da li je to nešto opasno i da li vodena cista(koja mi je nađena na zadnjem pregledu-transvaginalnim ultrazvukom i bila velika 4 cm) može uzrokovati iscjedak?
Još jednom Vam se zahvaljujem na odgovoru!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

09.04.2002. 20:39

Poštovana,
Hipereprolaktinemija podrazumijeva povišenu razinu prolaktina koja je najčešće posljedica mikroadenoma hipofize. Ipak treba učiniti hormonsku analizu i u slučaju pozitivnog nalaza dopunsku obradu. Katkada se osjetljivost, pa čak i iscjedak na dojke može pojaviti kod vodenih cista, pa se ne morate uplašiti. Ipak, savjetovala bih dopunsku obradu.