Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


strah...


Autor Poruka

L.

19.03.2002. 22:10

postovana doktorice,

pitanje postavljam vise iz anksioznosti nego iz neznanja...
moja pitanje je slijedece:kolike su sanse za trudnocu ako je partner 9.dan ciklusa(ciklus mi traje 32 dana) usao u mene samo glavicem i na sekundu-dvije ga tamo "ostavio"(bez potpune penetracije)i odmah ga zatim izvadio van....(inace,jos nismo imali pravi odnos,jos sam djevica )cervikalne sluzi to popodne nije bilo,ali se zato pojavila navecer,onakvih obiljezja kakva je u vrijeme ovulacije...slijedecih par dana sluzi ima u malim kolicinama,nije bas jako rastezljiva,ali je ima manje nego ocekivano...
koliko najranije se mogu ocekivati simptomi trudnoce i kada bi trebalo najranije upotrijebiti test za trudnocu?
unaprijed zahvaljujem na odgovoru....

Doc. dr. sc. S. Kupešić

20.03.2002. 13:03

Poštovana,
Ukoliko je Vaše spolno iskustvo bilo kao što ste opisali rizik za neželjenu trudnoću je doista više nego minimalan. Ukoliko biste potvrditi negativan nalaz testa na trudnoću ili učiniti beta hCG iz krvi to možete planirati nekoliko dana prije termina očekivane menstruacije. Simptomi trudnoće za koje se interesirate jesu: učestalo mokrenje, jutarnje mučnine, metalni okus u ustima, nadutost, napetost u dojkama i sl.