Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Iscjedak u trudnoći


Autor Poruka

nika94

06.11.2019. 21:05

Poštovani,
Da li je iscjedak lagano žućkasto-smećkast i gust normalan u 6tjednu trudnoće?

Hvala unaprijed

Ivo Balenović, dr. med.

07.11.2019. 09:30

Poštovana, u trudnoći su, zbog fiziološkog pada imuniteta nešto češće upale rodnice. Ukoliko uz iscjedak osjećate svrbež, peckanje ili iscjedak ima neugodan miris savjetujem da se javite liječniku radi terapije.

A08

16.07.2020. 18:40

Poštovani,
Imam pitanje vezan uz iscjedak. Naime zbog kasnjenja menstruacije radila sam test za trudnoću te je bio pozitivan, odmah narucila sam se na pregled kod ginekologa koji ce biti kroz tjedan i po.. Moje pitanje je, danas sam nakon male nuzde na brisu papira primjetila iscjedak krem blago smeđkaste boje, (kao kad je mjesecnica vec pri kraju ili tek bi trebala doci) i povremeno znam osjetim laganu boli il grceve kao i kad bi trebalo dobiti mjesecnicu (a negdje sam procitala da se takvi grcevi mogu osjetiti zbog prilagodbe tijela na novo stanje). Nakon toga svaki iduci put poslije male nuzde nisam vise primjetila takav iscjedak nego je bilo normalne bijelkaste boje.. Ima li potrebe za zabrinutost?

Ivo Balenović, dr. med.

17.07.2020. 11:35

Poštovana, nema razloga za brigu. To je uobičajeno u ranoj trudnoći.

jela92

11.11.2020. 16:25

Postovani,

Molim Vas za savjet, u ponedeljak sam bila na redovnoj kontroli (doktorica me pregledala ginekoloski i UZ) i sve je uredu. Posteljica je straga, uredna kolicina plodove vode i da se beba razvija kako treba. Nalazi koje je zatrazila da se urade (KKS i Urin) su uredni. Trenutno sam 24+5.
Vec utorak ujutru osjetila sam iscjedak, vodenast koji kada se osusi postane bijel ili blago zut. Koji je prisutan i danas. Nekog peckanja ili svrbeza nemam.
Molim Vas da li je to normalno i uobicajeno za ove nedelje trudnoce?
Hvala unaprijed, lp

Ivo Balenović, dr. med.

12.11.2020. 09:50

Poštovana, opis ukazuje na gljivičnu upalu, što je često u trudnoći. Nije opasno. Savjetujem neki od vaginalnih antimikotika - Rojazol, Plimycol, Vagisan myko kombi, Canesten...

jela92

30.11.2020. 21:25

Postovani,

Doktorica je po simptomima ukljucila geonistin vaginalete 6x1 navecer. Prije 12 dana sam zavrsila sa pomenutom terapijom.
Prosle sedmice sam primijetila bijeli iscjedak povremeno koji je prisutan i danas. Nije pracen ni peckanjem niti svrabezom.
Trudim se unositi sto vise probiotika kroz ishranu.
Da li je to normalno stanje nakon terapije i za ovo doba trudnoce? Trenutno sam 27+3.

Hvala Vam mnogo na brzim odgovorima.

Ivo Balenović, dr. med.

01.12.2020. 09:10

Nema razloga za brigu, to je uobičajeno za trudnoću. Isto tako, gljivične se upale mogu ponavljati, ali ne mogu štetiti trudnoći.

eltcasc

24.07.2022. 12:45

Spoštovani,
danas sam 15+6 sedmica. Na svakom ultrazvuku radim bris i svaki put je normalan. Primjetila sam, da poslije odnosa imam sluzavi svijetlo-zeleni iscjedak, pojavi se na mokrenju poslije odnosa i to je sve. Nema nikakvog mirisa, nemam svrbež niti crvenilo niti me peče dok mokrim. Da li je to normalna pojava ili ne? Unaprijed hvala za savjet.

Ivo Balenović, dr. med.

25.07.2022. 10:30

Poštovana, to je uobičajena pojava u trudnoći. Liječi se samo dokazana infekcija.

07.11.2022. 16:45

Poštovani,
Imam pitanje vezano uz iscjetke u trudnoći.
Trenutno sam u 29 tjednu trudnoće (28+2) i od početka trudnoće me prati iscjedak (bilo bijeli, blago žuti ili žuti) bez svrbeža, iritacije i bolova.
Koristila sam Geonistin vaginalete u nekoliko navrata, a sad zadnje, tj. prošli tjedan Canesten 3 vaginalete (zadnja iskorištena u petak, a danas je ponedjeljak).
Blago žuti iscjedak se opet pojavio (bez svrbeža, iritacije i bolova). Je li to normalna pojava u trudnoći? Nije problem pamučne dnevne uloške mjenjati nekoliko puta kroz dan, već samo brinem da to nebi bilo nešto loše za bebu.
Napomenula bih da oduvijek imam probleme s iscjetcima koji su bili i obilniji prije trudnoće.
Zahvaljujem se na odgovoru i lijep pozdrav.

AsS

26.11.2022. 00:35

Poštovani doktore ,
U 26 sam tt. Na samom početku sam imala bakterije u mokraći i gljivice koje smo izliječili. U 15 tt radila sam cervikalni briseve koji su sterilni .u 24 tt sam radi smeđeg iscjetka otisla na hitnu gdje mi je rečeno da je sve u redu , vjerojatno je pukla žilica prilikom naprezanja . Takoder je i moj ginekolog procitao nalaz i složio se da je sve u redu . U zadnje vrijeme sam primjetila pojačan iscjedak drugacije boje , te sam isla na izvanredni pregled kod svog dr. Uzeti su mi mikrobakterioloski brisevi radi promjena na cerviksu radi kojeg imam iscjedak. Od terapije uzimam utrogestan i geonistin, preporučeno mi je mirovanje .
Nalaz kaže :
F=x/3, KČS i FP uredni.
U spekulima: u rodnici iscjedak bijele kave rozo tingiran, paloatorno radnički dio 2/3 članka, vanjsko ušće zatvoreno.
TVS: cerviks 3,52 cm , unutarnje ušće T forme, posteljica: straga , bez znakova a rupčiće , VAT uredan.
Je li nalaz kritičan ? Strah me od infekcije plodnih ovoja radi moguće bakterije i prijevremenog poroda .
Unaprijed hvala