Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


IVF


Autor Poruka

Sandra

17.03.2002. 23:22

Poštovana doktorice!U lipnju idem u postupak-IVF.Koje bi preglede,po Vašem mišljenju trebala obaviti?Malo sam anemična-pijem sok od cikle "Biotta",također pijem "Pre-Natal"od Twinlaba-mogu li sa tim nastaviti i do,a i u postupku?Znam da bih trebala napraviti cervikalne briseve,kompl.gin.pregled ustvari...Da li bih trebala napraviti trodim.UZV-pomoću njega se može vidjeti je li maternica dobro prokrvljena?-ili ne?Unaprijed hvala na odgovoru

Doc. dr. sc. S. Kupešić

18.03.2002. 12:23

Poštovana,
U sklopu obrade neplodne pacijentice za IVF postupak preporuča se učiniti: ginekološki pregled, Papa nalaz, cervikalne obriske na Chlamidiju, Mycoplasmu, Ureaplasmu, aerobe i anaerobe, mikrobakteriološku analizu ejakulata i urina u supruga, te po mogućnosti trodimenzionalni ultrazvučni pregled i doplerska analiza kako bi se ocijenio oblik i veličina maternične šupljine, te procijenila kvaliteta protoka kroz materničnu sluznicu i krvne žile. Svakako pretpostavljam da je supru učinio detaljni spermiogram u ustanovi u kojoj se odlučujete za postupak, te da ste Vi učinili hormonsku analizu u ranoj postmenstruacijskoj fazi ciklusa (između 3. i 8. dana m. c.). Što se tiče multivitaminske prehrane i preparata možete nastaviti s njihovom uobičajenom primjenom.