Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Neugodan osjećaj


Autor Poruka

Mirna

17.03.2002. 23:36

Poštovana doktorice!
Imam 34 godine. Prije 2 mjeseca počela sam osjećati pritisak u području maternice. Vrlo neugodan osjećaj-kao da će mi sve ispasti van. Uz to se pojavio sluzavi prozirno-mliječni iscjedak bez mirisa.
Zbog tog pritiska češće i mokrim. Valjda...
Ginekolog mi je zaista detaljno napravio bakteriloške briseve ušća maternice i mokraćovoda u kojima nije pronađeno NIŠTA. Klamidija isto negativna. Urin, malo bakterija, ništa značajno.Dao mi je Klimicin vaginalnu kremu "za svaki slučaj".Nije mi pomogla.
Nakon toga sam popila 10 dana Klavocin bid (zbog druge bolesti).
Nakon 5 dana Klavocina počela sam osjećati pečenje( kojeg do tada nije bilo), i ginekolog mi je telefonski ordinirao Canesten vaginalete, rekavši da su to sigurno gljivice. Meni se činilo da nisu jer nije bilo onog bijelog ,grudavog iscjetka, ali sam ga poslušala.
I od tada mi je još gore. Pečenje nije prestalo, pritisak je i dalje tu.
Ginekolog veli da on nema što više napraviti jer su brisevi u redu. A ja ne mogu ovako.
Što vi mislite, što bi to moglo biti? Da li da inzistiram da se ponovi bris?
Da li im je moglo nešto promaknuti? Da li da kontroliram šećer? Ili kakve hormone?
Molim Vas savjetujte me, jer ne mogu ovako. A voljela bi i zatrudniti.
Veliko hvala Mirna

Doc. dr. sc. S. Kupešić

18.03.2002. 12:19

Poštovana,
Antibiotska terapija (tablete i krema) ordinirana je zbog sumnje na infekciju. Ponovljeni bris cerviksa nije pokazao odstupanja što ukazuje da antibiotsko liječenje ne treba ponavljati. Osjećaj punoće i pritiska u maloj zdjelici može biti uzrokovan drugim promjenama (poput ciste jajnika) koje se mogu isključiti ginekološkim palpacijskim i transvaginalnim ultrazvučnim pregledom. Što se tiče dopunskih pretraga, ukoliko se gljivične infekcije ponavljaju preporuča se odrediti šećer u krvi i po potrebi OGTT test kako bi se isključilo postojanje dijabetesa koji može pogodovati ovakvim upalnim promjenama. Što se tiče hormonske analize, smatram da ona kod Vas nije indicirana jer nemate smetnje hormonske prirode.