Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ivf


Autor Poruka

Sandra

21.05.2002. 11:23

Poštovana dr.,prije svega,zahvaljujem Vam na svim
dosadašnjim odgovorima.Bila sam u IVF postupku.Jučer je izvršen embriotransfer-vraćena su 3 zametka izvrsne kvalitete-pet ih je bilo oplođeno.Zanima me ka d najranije mogu izvaditi betu-koji dan od aspiracije,tj.transfera?Što znači umjereno mirovanje?Ležim,ali i sjednem,prošećem po stanu iako je transfer učinenj jučer.Griješim li?Slijedeći se tjedan namjeravam vratiti na posao.Zanima me također vrši li se još uvijek zamrzavanje zametaka,jer ustanova u kojoj sam bila u postupku to-više-ne čini.Moram priznati da me to razočaralo...Unaprijed hvala!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

21.05.2002. 20:55

Poštovana,
čestitam na dobrim rezultatima IVF postupka. Beta hCG možete planirati učiniti već 12 do 14 dana nakon prijenosa zametaka. Dobro je da povremeno prošećete, a pojam umjereno mirovanje podrazumijeva izrazitije mirovanje tijekom prvih 3 do 5 dana nakon transfera. Ukoliko imate manje stresan i fizički naporan posao možete čak planriati i povratak na posao tjedan dana po ET-u , jer nije zapažena bolja stopa uspješnosti IVF-a ukoliko je postojala umjerena tjelesna aktivnost ispitanica. Što se tiče zamrzavanja, zbog događaja u medijima prethodnih mjeseci provode se brojne promjene na području liječenja bračne neplodnosti. Trenutačno je u tijeku promjena postupnika u području humane reprodukcije, zbog čega su neke ustanove stopirale postupke kriopohrane, jer se za sada još ne zna hoćemo li se prikloniti njemačkom ili kojem drugom zakonu s tog područja (op. zakon RNjemačke ne predviđa zamrzavanje ž gameta i zametaka).