Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Prva menstruacija


Autor Poruka

Valentina

21.05.2002. 14:46

Imam 8,5-godišnju kćer i već je počela je dobivati tanke crne dlačice na spolovilu. Ja sam svoju prvu menstruaciju dobila sa 9,5 godina . Zanima me s obzirom na te dlačice da li mogu očekivati da će moja kćerka koja je još dijete po godinama (a i svemu ostalome) uskoro dobiti menstruaciju ? Ako je tako, onda moram s njom obaviti određene razgovore koje još nisam planirala koju godinu.

Hvala !

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

21.05.2002. 20:47

Poštovana,
iako je u današnje vrijeme registrirano ranije dobivanje prvog menstruacijskog krvarenja (menarche), naznake koje opisujete u Vaše 8.5 godišnje djevojčice upućuju na potrebu da se obratite nadlženom pedijatru koji će (ukoliko prilikom inicijalnog pregled posumnja na nastup prijevremenog puberteta) uputiti Vašu kćerkicu na endokrinološku obradu kod pedijatra subspecijlaiziranog za ovo područje. Zbog ovih burnih promjena uvjetovanih kako tjelesnim tako i psihičkim promjenama Vaša će kćerkica zasigurno trebati Vaše savjete i potporu.