Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


izliječena gardnerella


Autor Poruka

mia

28.01.2002. 08:27

Poštovana gđa Kupešić,

javljam Vam se nakon izliječene infekcije gardnerellom, ponovljeni cervikalni bris (tri tjedna poslije medazola) nije pokazao prisustvo nikakvih bakterija.(brisevi su bili i prije negativni na klamidiju,mycoplasmu,ureaplasmu...).U međuvremenu imala sam upalu mokraćnog mjehura(30-40 L u urinu) što je vrlo brzo sanirano Novocefom.Sve tri urinokulture su sterilne.Moja ginekologinja tvrdi da je sada zaista sve u redu (napravljen je i ultrazvuk-sve uredno).Međutim,ja i nadalje povremeno(ne stalno) imam neugodan kratkotrajan osjećaj pečenja,žarenja(negdje u unutrašnjosti,ne izvana) i to nakon mokrenja.Što je fizički uzrok tome ako su svi nalazi uredni? Zašto je to uvijek nakon mokrenja?
Kada bi bilo uputno ponoviti pretrage za gardnerellu (prvi put je otkrivena prije godinu i pol, te ovo sad prije 2 mjeseca)?
Zahvaljujem na Vašem odgovoru!

Srdačan pozdrav
Mia

Doc dr. sc. S. Kupešić

29.01.2002. 16:13

Poštovana,
Ukoliko nemate znakova urogenitalne infekcije (brisevi su negativni) zacijelo je osjećaj žarenja subjektivne prirode. Ipak, preporučila bih da ponovite urinokulturu i cervikalni obrisak za 2 do 3 mjeseca, kako bi se pravovremeno otkrio recidiv infekcije, koji je (morat ću Vas razočarati) dosta čest. Naime gardnerella uobičajeno obitava u sluznici rodnice, a tek prekomjerni porast njezinog broja stvara simptome i manifestnu vaginozu.

Mia

05.02.2002. 08:53

Poštovana gđa Kupešić,

zahvaljujem na Vašem odgovoru. Naime,uz navedeni osjećaj žarenja konstantno imam iscjedak koji nije obilan,ali je gusto žućkaste boje,neznatno kiselkastog mirisa.Moja ginekologinja tvrdi da se ne radi o gljivicama,te da s obzirom na uredne briseve(rađeni 15.01.02.) i urinokulture,nema straha. Mene zapravo zanima, u kojem trenutku tj.s kojim simptomima ponovno reagirati odnosno posumnjati na recidiv gardnerelle? Da li i dalje koristiti zaštitu pri odnosu?
Hvala jos jednom na Vašem trudu.
Srdačan pozdrav
Mia