Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvarenje uz pilule


Autor Poruka

BunnyBear13

27.03.2020. 11:30

Poštovani,
pijem Adexa pilule već 5 godina. Prije godinu dana, nakon čestih upala, brisevima je utvrđeno da imam ureaplasmu te sam dobila antibiotsku terapiju. Nakon toga je papa bio uredan. Ciklus mi je cijelo vrijeme redovan uz uzimanje pilula. Dobila bih menstruaciju drugi ili treći dan nakon zadnje pilule te bi ona trajala 4 dana otprilike i nije bila jako obilna.
Međutim, prošli mjesec sam jedno 5 dana prije očekivane menstruacije imala blago krvarenje 2 dana, no nisam tome pridala puno pažnje. Ali ovaj mjesec mi je ostalo još 8 pilula za popiti, ali sam počela krvariti kao da sam dobila menstruaciju. Trebam li se hitno javiti ginekologu ili je takva pojava zanemariva?
Hvala. Lp.

Ivo Balenović, dr. med.

27.03.2020. 12:45

Poštovana, radi se o probojnom krvarenju. Ono nije opasno i ne umanjuje zaštitu. Samo ako bi se krvarenje ponavljalo kroz iduće cikluse trebalo bi razmisliti o promjeni pilula.

Mp3004

30.03.2020. 17:20

Poštovani, pijem jubrela pilule i sve je bilo dobro no kad sam krenula sa drugom karticom pilula ne staje mi menstruacija odnosno više kao probojno krvarenje....
S time da sam i na antibiotik 8 dan jer sam imala uz to upalu mokraćnih puteva.... Pa me zanima dal je to normalno i šta da radim zbog upale koja traje već dva tjedna nisam išla do ginekologa jer sam mislila sad će stati pa sada pa nikako... Sutra idem ali već sam malo u panici...

Ivo Balenović, dr. med.

30.03.2020. 20:40

Poštovana, najčešća nuspojava mini pilula (u koje spadaju jubrela) je probojno krvarenje. Ono se najčešće javlja prva dva do tri mjeseca. Što se urinarne infekcije tiče, potrebno je uraditi urinokulturu i provesti ciljanu terapiju. Savjetujem što više tekućine (urološki čaj)