Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Izostanak menstruacije


Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.05.2012. 16:00

Poštovana, ako nije bilo ejakulacije neće doći do trudnoće.

ivanamaslacak

18.05.2012. 09:55

Poštovani,
Molim Vas ako mi možete dati koji savjet u vezi mog problema. Uglavnom, imam 24 god. zadnju mengu sam imala 24.12.2011., nisam trudna, išla sam odmah po izostanku menge u svoje ginekologinje koja me poslala na pretrage hormona, štitnjače kao i beta HCG (zbog konstantnih bolova i grčeva) i sve je u redu. Dala mi je terapiju Duphastonom koje popijem ako ne dobijem prirodnim putem, moje pitanje je da li je Duphaston mogao utjecati na dobru sliku mojih hormona i da li Vi mislite da li bih trebala vaditi krvnu sliku kako nisam dobila uputnicu za to. Trebala bi napomenuti da sam pila Diane neke 3,5 godine i prestala sam ima više od godinu dana ali mi je menga čim sam prestala piti redovito dolazila sve do navedenog datuma i odjedan put prestala. Imam problema i sa kosom, jednostavno se proridila i nova ne raste pa da li je mogući uzrok to što ne dobivam stvari ( iako to sada nije tema), a i puno sam kroz sječanj bila pod stresom pa da li to on stvorio nekakvu blokadu jajnika? I, da često iman bolove, grčeve, naduta sam, upale (naročito nakon odnosa sa dečkom-papa je u redu i redovito ga radim), a mengu nikako dobit!!

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.05.2012. 11:25

Poštovana, svakako savjetujem da se ponovno javite svom ginekologu. Sve što ste napisali ide u sliku policističnih jajnika, ali nije normalno da ne menstruirate 4mj. Menstruaciju svakako treba izazvati.

Suzy29

18.05.2012. 11:25

Poštovani,

Imam 20 godina. Menstruacija mi kasni 3 dana, u zadnjih 5 mjeseci mi je bila tačna tj 30 dana ciklusa. Zabrinuta sam, zanima me, da li može doći do određenog pomjeranja ciklusa? I koliko je "normalno" da menstruacija kasni? Nisam imala seksualne odnose, samo peting sa dečkom, ali uvijek imam barem donji veš na sebi, ako ne i više odjeće. Znam da u tim situacijama ne bi moglo doći do trudnoće, ali opet nakon ovog kašnjenja, počela sam da umišljam da bi se to moglo dogoditi. :/

Hvala Vam unaprijed.

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.05.2012. 21:35

Poštovana Suzy ne brinite, ne umišljajte si da ćete na taj način zatrudnjeti.
Svakako savjetujem da još pričekate tjedan dana da ista nastupi. Ako se to ne dogodi savjetujem ginekološki pregled.

Blackgirl

24.08.2019. 23:45

Postovanje doktore. Javljala sam Vam se i prosli mjesec. Naime koristim Adexa pilule. Preporucio mi ih je ginekolog nakon obavljenih nalaza.
Prosli mjesec mi je izostala mjesecnica, pa ste mi rekli da je to normalno. Eh izostala mi je i ovaj mjesec, bilo je malo krvarenja od 4 dana pauze pa do pocetka novog pakiranja. Jeli to i dalje normalno, smije li ovako izostajati, trebam li promijeniti ginekologa i otici na pregled. Bojim se kakvih komplikacija. Hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

25.08.2019. 11:30

Poštovana, kod žena koje uzimaju oralne kontraceptive krvarenje se smanjuje. Ono postaje puno oskudnije zbog djelovanja kontraceptiva na sluznicu maternice. Sluznica maternice se stanjuje i to je razlog zbog čega je krvarenje (odbačena sluznica maternice) oskudno. Budući da se krvarenje kod Vas javilo u vrijeme pauze nema razloga za brigu.

MOLIMVASPOMOC

26.08.2019. 19:10

Postovani,
Imam 36g 61kg nisam rodila niti imala spontane pobacaje.. Blago usporena stitnjaca tsh je bio max 4,0 pijem lijek sad je 0,5 vec vise od godinu dana..uzv bio uredan uvijek.. Inace zdrava imam redovan ciklus cijeli zivot (27-28).. Nikad nikakve upale ciste ili nesto.. Svi papatestovi ikad radjeni su bili uredni... Zadnji ciklus sam imala 27.7 trajao je 5 dana od onda smo bili aktivni dva tjedna svaki drugi dan... Na 14. dan tocno na ovulaciju sam prijetila smedji iscjedak napravila ovulacijski test pokazao je pozitivno sa muzem i tu vecer imala odnos... Taj iscjedak se nastavio jos dan i pol.... Onda potpuno prestao. Menstruacija sada sa danasnjim danom izostaje 5dana... Test sam radila prvi dan izostanka i jutros obadva su negativna....simptoma pms nemam a ni neki za eventualnu trudnocu.. Ne znam sto da mislim sada... Inace od kad radimo na bebi samo jednom je kasnila 1 dan..... Sad se obradovala al testovi su negativni. Hvala lp

Ivo Balenović, dr. med.

27.08.2019. 14:55

Poštovana, u vrijeme kada je rađen test je prilično pouzdan, no ponekad do implantacije zametka dođe kasnije od očekivanog, a time i do kasnije pojave hormona trudnoće u krvi/urinu. Savjetujem da ponovite test za dva do tri dana.