Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Izostanak mjesecnice.


Autor Poruka

AminaS

01.01.2020. 15:40

Dobar dan imam par pitanja za Vas.Dakle mjesecnica mi kasni nekih 5 dana s tim da inace nemam redovnu mjesecnicu ali mi se u zadnja 3 dana pojavio smedjkasti iscjedak nekad i providan s tragovima krvi,imala sam odnos s muzem svaki put je bio svrsaj u marernicu,rest na trudnocu sam radila i negativan je.Sad bih Vas molila da mi napisete sta bi moglo biti.Unaprijed hvala

Ivo Balenović, dr. med.

01.01.2020. 20:25

Poštovana, teško je bez pregleda reći o čemu se točno radi, ali moguće da je u pitanju hormonski disbalans - možda je u pitanju anovulatorni ciklus. Savjetujem pregled (uzv mjerenje debljine endometrija i izgleda jajnika - čime bi se ustanovilo da li je bila ovulacija), te analizu hormona.

Paranoicna20

06.01.2020. 11:35

Postovani,
Svjesna sam koliko je moje pitanje vjerojatno glupo ali moja paranoja je uzela maha i sad mi to vec stvarno smeta.
Zadnje tri mjesecnice su mi bile uredne ciklusi 30 dana. Na godisnjoj razini ciklus je 29-36 dana. Danas mi je 29 dan ciklusa ali ja jos uvijek nemam nikakvih znakova da cu dobiti mjesecnicu. Koza cista, grudi nisu otecene, tek povremena bol u ledima ali s obzirom na malo kretanja tijekom blagdana me to ne cudi. To sve me muci jer sam zadnji dan plodnih dana, 19 dan ciklusa imala peting s deckom. Nije doslo do penetracije niti ejakulacije i iako je to nevjerojatno glupo brine me mogucnost da je on prstima u rodnicu prenio sjeme. Znam, ako nije bilo ejakulacije da je to nemoguce ali zadnjih par dana citam vas forum i nema tog sto nisam procitala. A neki odgovori su poprilicno kontradiktorni drugima. Najvjerojatnije je da ne osjecam nikakve simptome zbog velikog stresa koji sam si uzrokovala velikim strahom od trudnoce i da ce sve biti u redu kad se prestanem brinuti. Ipak zanima me vase misljenje. Te koliko vremena prije mjesecnice zena uocava simptome? Ja sam ih uvijek primjetila ali nikad nisam gledala koliko su ranije dosli od mjesecnice.
Unaprijed vam najljepsa hvala

Ivo Balenović, dr. med.

06.01.2020. 14:20

Poštovana, budući da nije bilo niti ejakulacije niti penetracije ne postoji mogućnost trudnoće. Spermatozoidi izvan reproduktivnog trakta proživjeti vrlo kratko (dok se sperma ne osuši) tako da je mogućnost unošenja prstima samo teorija ravna nuli.

Paranoicna20

06.01.2020. 16:20

Poštovani doktore,
puno vam hvala sad sam uistinu mirnija. U mom slucaju je previse citanja po portalima zaista uzrokovalo samo jos vecu zabrinutost. Iskreno nakon jako puno procitanih upita na ovom forumu moram reci da se divim vasoj strpljivosti i strpljivosti svih ostalih lijecnika za odgovaranjem na sva ta pitanja. Htjela sam vas jos pitat posto je danas 29. dan ciklusa a ja nemam nikakve predsimptome da cu uskoro dobiti mjesecnicu trebam li se zabrinuti, ne zbog trudnoce nego opcenito?Pitam jer su mi zadnja tri ciklusa bila 30 dana ali generalno gledajuci na godisnjoj razini variraju.

Ivo Balenović, dr. med.

06.01.2020. 18:20

Pričekajte još otprilike tjedan dana. Ukoliko tada ne nastupi menstruacija savjetujem da se javite na pregled.