Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Izostanak mjesecnice


Autor Poruka

valek

26.06.2020. 03:30

Poštovani,
Imam 45 godina i zadnjih godinu dana imam cikluse 32 do 37 dana. Zadnja menstruacija je bila 13.5. i trajala je oko 12 dana. U zadnjih godinu dana grudi me znaju izrazito boljeti-kao da se trebam izdojiti osobito ujutro. Tako je bilo i prije cca 15 dana ,sad je bol manja ali prisutna. Također imam lagane povremene bolove kao da cu dobiti. Druge simptome nemam osim nesto pojacanog vaginalnog iscjetka. Radim iznimno stresan posao. Trudnocu nekako iskljucujem jer je bilo malo odnosa sa kondomom a i vjerujem da sa 45 godina nije samo tako ostati trudan.
Planiram ginekoloski pregled u srpnju. Dojke redovito kontroliram uzv i mamografija. Inace sam zdrava.
Molim misljenje.
Hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

26.06.2020. 10:15

Poštovana, kod žena iznad 45 godina polagano slabi funkcija jajnika i može doći do anovulatornih ciklusa. Ako izostane ovulacija nema lučenja progesterona i menstruacija ne nastupa na vrijeme, a krvarenja mogu biti obilnija i produžena. Takva se stanja liječe primjenom gestagena u drugoj fazi ciklusa, no potrebno je prvo napraviti ginekološki pregled. Dakle, ništa neuobičajeno za Vašu dob.