Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Izraslina na vulvi


Autor Poruka

Gordana Gorde

30.05.2021. 14:25

Pre nekoliko meseca pojavila mi se izraslina ,na levoj strani vulve do malih usnica.Bilo je ovalno moje koze i belo, mislisa sam da je neki circic i da 'e se sam povuci pa nisam ga dirala.Nisam osecala nista, nisam otisla kod ginekologa zbog Kovid situacije ,bilo je strasno u bolnici, Sledim sve vreme megutim pre neki dan osetila sam malo peckanje i uvidela da je postao veci nije vise ovalno nego siljasto. Ne curi nista iz njega, nemam nikakvih problema, bolovi, normalan redovan ciklus itd, sve je ok, ali plasi me ova promena.Bojim se da se radi o karcinomu vulve. Molim vas za vase mislenje , ja cu prvom prilikom otici kod ginekologa ali ipak bih volela vase misljenje. Neznam kako da vam posaljem sliku da vidite kako izgleda . velicina je oko4- 5mm mislim .Nadam se da cete mi odgovoriti.
Havala vam,
Sa postovanjem,

Ivo Balenović, dr. med.

31.05.2021. 11:35

Poštovana, karcinom sigurno nije. Vjerojatno se radi o cisti Bartolinijeve žlijezde. Kada se zatvori izvodni kanal žlijezde dolazi do stvaranja ciste. Ukoliko se upali liječi se antibiotikom.