Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Uranjela menstruacija


Autor Poruka

zenoid

17.05.2021. 07:55

Poštovani. Prije svega naglasila bi da sam u mjesecu januaru jednom koristila hitnu kontracepciju, koja izgleda nije ni bila potrebna kako sam dobila odgovor ovdje, a kasnije i kod svoje doktorice. Ciklus mi nije bio uredan ni prije, a ni u posljednjih nekoliko mjeseci. Znalo se dešavati kašnjenje i više od 10 dana. Menstruacije su mi bolne i jake, uz intenzivne grčeve i otečene grudi. Često imam odnose, uglavnom sa zaštitom. Par puta sam imala nezaštićen odnos, bez posljedica. Posljednji cikuls je počeo 12.04. i trajao do 11.05. kada sam dobila novu menstruaciju, po kalenadru (odnosno kalendar aplikaciji) uranilo je dva dana. Naglasit ću da je ciklus u mjesecu martu (početak marta) trajao 40 dana. Menstruacija koja je počela prije 5 dana je prilično drugačija jer nemam nikakvih bolova niti promjena na tijelu, i nije toliko jaka kao dosadašnje koje sam imala. Zanima me postoji li razlog ga brigu u bilo kojem slučaju. Hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

17.05.2021. 10:45

Poštovana, prema svemu navedenome nema razloga za brigu, ali ako su Vam ciklusi neredoviti savjetujem da uradite analizu hormona.

Minica83

01.06.2021. 11:00

Poštovani, dobijam menstruaciju na 26,7 dana. Zadnjih par meseci mi se dešava da porani, bude i 24 og dana. Ovog meseca sam dobila 23 eg dana, popila sam pilulu za dan posle zato što je partner ejakulirao u mene. Imam li razloga za brigu? Da li je to previše kratak ciklus? Imam 38 god i 1 dete. Jajnici su mi u redu.

Ivo Balenović, dr. med.

01.06.2021. 18:00

Poštovana, obzirom na dob, nije neuobičajeno da se ciklus skratio. Pilula za dan poslije je dodatno utjecala na remećenje ciklusa. Nema razloga za brigu.