Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Jesam li trudna?


Autor Poruka

Andreja-vz

26.08.2019. 19:10

Muz i ja radimo na novoj bebi..
Zadnja menga je bila 10.7..
Ciklusi su neredoviti izmedu 23/60 dana mada u zadnje vrijeme uvijek oko 35 dana..
5.8., 13.8., 14.8. i 16.8. odnosno 27, 35, 36 i 38 dan ciklusa su bili odnosi.
15. 8. sam napravila test i negativan.
Vec tjedan i pola imam osijecaj ko da cu dobiti mengu, mucnine i vrtoglavice kroz dan, a zadnjih nekoliko dana bas jako imam grceve, bolni donji dio leda, bol u lijevom jajniku, pa malo u desnom, grudi su mi postale bolne, iscjedak stalno neki kremast ili vodenast, u ustima mi neki cudan okus, umorna.. Jucer sam primijetila kod brisanja papirom sitnu crvenkastu tockicu dva puta i poslije vise nista i jucer (12 dana nakon odnosa) napravila test ujutro i na pocetku neku minutu je malo bio neki obris druge crte ili mozda nekakva sjena, a poslije je nisam vise primijetila. Kasnije sam radila drugi test ali on je pokazao minus. Vec si mislim da mi se prividaju crte. Toliko dugo gledam stapice da mi se mozda i privida.. (radila sam testice i par dana prije)
Neznam sta da radim.. Nemam pojma kad je bila ovulacija i jad je inace tako da nebrem gledati po tome-samo po danu od odnosa..
Dajte savjet kad da se opet testiram.. Pa onda opet… Jako sam nestrpljiva..
Hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

27.08.2019. 15:00

Poštovana, implantacija zametka se dešava 10-ak dana nakon oplodnje i tek nakon implantacije se u krvi/urinu može dokazati hormon trudnoće. Savjetujem da ponovite test za dva do tri dana.

Andreja-vz

30.08.2019. 23:05

Postovani, jucer sam opet radila test i opet jako svijetla crta..
Otisla ginekologu pregledao me, nije nista vidio na ultrazvuku osim da sam imala ovulaciju prije par dana.. I dao mi da vadim betu. Danas sam vadila. I rezultat je 1.20 mIU/ml a referentna vrijednost do 5. Neznam sta da radim. Ja i dalje sumnjam da sam trudna.. Molim savjet. Hvala. Lp

Ivo Balenović, dr. med.

31.08.2019. 07:40

Poštovana, nalaz beta hcg-a isključuje trudnoću. Opustite se i nastavite raditi na bebi, doći će do trudnoće.