Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kako?


Autor Poruka

katrina

02.05.2002. 18:43

Poštovana doktorice,
Prije 2 mjeseca dečko i ja započeli smo spolni život. Koristimo kondome, a u "plodne dane" (otprilike 10 dana) ne vodimo ljubav. Posljednja mjesečnica bila je 28.ožujka. Prilikom svakog odnosa koristili smo kondom i nikada nije pukao ili nešto slično. Menstruacija mi još uvijek kasni.(ciklusi su mi inače 28-30 dana)Možete mi otprilike reći što je ipak krenulo krivo? Dali je moguće da je nešto "procurilo" ili slično...
Unaprijed Vam zahvaljujem.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

03.05.2002. 10:36

Poštovana,
Svaki nezaštićeni odnos može rezultirati neželjenom trudnoćom, koju je u slučaju kašnjenja menstruacijskog krvarenja potrebno dokazati izvođenjem visoko osjetljivog testa na trudnoću iz krvi /beta HCG/.
Respektirajući Vaše objašnjenje kako računate plodne dane, veoma je mala mogućnost da se radi o neželjenoj trudnoći, već se može raditi o izostanku menstruacije koji je u Vašoj životnoj dobi najčešće uvjetovan anovulacijskim ciklusima, hormonskim poremećajem, ili formiranjem funkcionalne ciste. O čemu se radi detaljno će Vam moći objasniti Vaš ginekolog nakon detaljnog ultrazvučnog / ginekološkog pregleda.