Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kasni mi mjesecnica!!!


Autor Poruka

Damjana

04.06.2002. 09:28

Za 2 mjeseca punim 18 godina a prvu mjesecnicu dobila sam u 11-toj. Gotovo uvijek bile su redovite, s ciklusima 25-28 dana. Posljednje mjesecnice bile su 1.4. a zatim 29.4. i ova zadnja je trajala 10 dana ( inace mi traje 6). Medjutim nakon toga nisam je dobila, sto mi se jos nikada nije dogodilo. Odnose nisam imala u posljednjih 3-4 mjeseca, a i tada smo koristili zaštitu. Stalno imam osjecaj tupog bola u donjem dijelu trbuha - ali nista! Napominjem da nisam uzimala nikakve lijekove.
Mozete li mi pomoci?!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

04.06.2002. 19:48

Poštovana,
U Vašem slučaju svakako bi trebalo isključiti postojanje trudnoće što možete tako da učinite beta hCG. Ukoliko decidirano tvrdite da niste mogli ostati u drugom stanju - ginekološkim i ultrazvučnim pregledom treba ustvrditi uzrok amenoreje (izostanka mjesečnice). U Vašoj životnoj dobi i rukovodeći se Vašim simptomima najčešći uzroci amenoreje su: funkcionalne ciste jajnika i hormonski poremećaji. U ovisnosti o nalazima liječnik će možda savjetovati hormonsku analizu, te će nakon uvida u rezultate učinjenih pretraga ordinirati hormonsku terapiju kako biste dobili menstruaciju i regulirali cikluse.

ilmicaaaam

15.10.2012. 19:20

Postovani doktore, javljam vam se po drugi put, i molim Vas za pomoc. Jako sam zabrinuta jer mi menstruacija kasni vec dva dana, a uvijek su mi menstruacije bile redovne, mada su nekad znale doci dan-dva ranije. Ali s deckom sam imala "odnos " preko odjece, i ejakulirio mi je na ruku, i svaki put smo dobro ruke obrisala maramicama, i poslije me je dodirivao samo preko odjece. Mene zanima da li sam ovako mogla ostati trudna il da li sperma ako je kojim slucajem dospjela na mene moze prodje kroz odjecu. A vec zadnjih 7 dana me grudi bole, i imam osjecaj da cu svaki momenat dobiti, ali nista, i prije sam imala uvijek ovakve simptome ali mi je mjesecnica bila redovna. Da li treba da se brinem? Unaprijed hvala na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.10.2012. 22:25

Ne budite paranoična. Niste trudna nikako.

Lolipoli123

17.02.2019. 10:40

Poštovani doktore .. potrebno mi je vaše mišljenje .. kasni mi mjesecnica vec 7 dana , moj decko i ja imamo redovite odnose bez kondoma jer on je neplodan (koliko su mu rekli nakon brojnih pregleda ) a meni poslije teze operacije jajnika radi tumora isto tako je bilo receno , stoga se nismo zastitili jer smo smatrali da nema potrebe .. u zadnje vrijeme imam uzasne bolove u doljnem dijelu stomaka , slicne pojave kao i prije operacije , bolovi ,kasnjenje mjesecnice .. ovog puta nemam nikakav iscjedak no grudi su mi nenormalno porasle i bole me na dodir , u medunozju osjetim nekad jace bolove no to traje par sekundi i prestane i tako par puta dnevno.. dali je moguce da mi se vratio isti problem,ili je pak trudnoca? Da naglasim da sam napravila test i da je ispao negativan .Molim vas za misljenje i savijet .. Hvala Pozdrav !

Ivo Balenović, dr. med.

17.02.2019. 12:05

Poštovana, bez pregleda nemoguće je reći o čemu se radi. Prema svemu što ste naveli, trudnoća je isključena (što je i test potvrdio).