Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kasnjenje menstruacije


Autor Poruka

lilalo

05.03.2016. 11:35

Pozdrav!

Suprugi mi kasni menstruacija 4. dan. Zadnja mesntruacija bila joj je 2.2.2016. Inace joj ciklus traje 28 dana ili 1-2 dana krace, a jako rijetko duze (i tad uglavnom 1-2 dana duze) Spolni odnos smo imali u dane plodnosti, nezasticeni, ali uz prekinuti snosaj sa 100% sigurnoscu da "nista nije izaslo" (jer orgazam sam postigao tek naknadnom stimulacijom nakon nekoliko minuta). Znam da je prekinuti snosaj upitna metoda i da je sve moguce u plodne dane, no uz to, supruga je prije malo vise od mjesec dana zapocela dijetu posebnim rezimom prehrane (bezglutenska dijeta) i izgubila 5 kg u 30 dana te uz sve to imala i jako stresno razdoblje na poslu koje se nastavlja (doduse, s manjim intenzitetom nego u prvih 10-tak dana nakon zadnje menstruacije), a vec jednom je imala slicno kasnjenje ciklusa u slicnoj situaciji prije 2 godine (takodjer, dijeta, slican stres i 7 dana kasnjenja menstruacije).

Da li je moguce da gubljenje 5kg i stres moze utjecati u tolikoj mjeri na kasnjenje od 4 dana ili je ipak moguca trudnoca?

Napominjem da supruga ima 44 godine (mozda je bitan podatak i utjece na kasnjenje?) i da ima simptome PMSa vec par dana no ne sve - uglavnom nervoza i grcevi u donjem dijelu trbuha koji brzo prestanu (inace traju dok ne dobije menstruaciju - no sad se dnevno pojave na kratko i prestanu). Jedino sto joj se od uobicajenih PMS simptoma ne pojavljuje je tvrdoca grudi - to je sad izostalo (tj. imala je taj simptom kad je regularno trebala dobiti menstruaciju, pa je prestalo).

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.03.2016. 19:25

Prema opisanom mislim da se ne radi o trudnoći. Stres, gubitak kilograma je vjerovatno uzrok.