Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kasnjenje menstruacije


Autor Poruka

Coca

15.01.2019. 10:45

Postovani, pre dva meseca menstruacija mi je kasnila 7 dana, poroslog meseca kasnila je 6 dana, sad mi vec kadni 4. pa me zanima vase misljenje o tome?

Ivo Balenović, dr. med.

15.01.2019. 13:50

Poštovana, savjetujem da uradite hormonsku analizu. Najvjerojatnije je u pitanju blaži hormonski disbalans. Hormonsku ravnotežu može poremetiti stres, prekomjerna tjelovježba, promjena u tjelesnoj težini, poremećaj u radu štitnjače...

NinaDino

15.01.2019. 18:50

postovani,

da li kasljenje menstruacije moze biti povezano sa prestankom dojenja bebe(dojila sam 7mjeseci s tim da su mi od poroda mentruacije neredovne i zadnju sam imala 9.12.2018)?? ili je u pitanju trudnoca iako smo imali zasticen odnos (partner je stavljao kondom pri ejakuaciji s tim da je penis stavljao bez kondoma samo na pocetku odnosa ali nije nikako ejakuitao unutra)
unaprijed hvala na odgovoru
srdacan pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

16.01.2019. 10:15

Poštovana, prema navedenom uzrok izostanka menstruacije nije trudnoća. Dokle god žena doji ciklusi mogu biti neredoviti. Nakon prestanka dojenja potrebno je neko vrijeme da se ciklus stabilizira.

Dreamer123

09.03.2019. 09:35

Postovani,
Ja i decko otpocetka prakticiramo zasticene spolne odnose (prezervativ) s tim da on uvijek ejakulira izvan vagine u kondom izvan njega, nevazno. Znaci sanse za trudnocu su gotovo nikakve, uvijek provjerimo kondom, nikad ne spadne i slicno, ne zelim si s 21 godinu dopustiti ikakve “glavobolje” oko toga. Ciklusi unatrag par mjeseci su trajali 27/31/28/28/28 dana sto pretpostavljam da znaci da su redovni. Zadnja menstruacija nastupila 03.02.Po trenutnom racunanju od 28 dana, danas je 6. dan kako mi menstruacija kasni. Imala sam sve simptome PMS-a osim bas natecenih grudi, pojacan iscjedak, u par navrata osjetim jaku bol u donjem dijelu trbuha i leđa kao i inace i onda stane, opet izgleda kao da ce doci svaki trenutak pa stane. I tako evo vec 6 dana. Inace kada trebam dobiti menstruaciju probava mi pojacano radi, nekako mi je cijeli donji dio pod pritiskom pa tako je i sada. Jucer ujutro (5. dan kasnjenja) sam radi moje potvrde napravila test (clearblue) i bilo je negativno kako sam i ocekivala. Muci me to sto vrijeme vise prolazi ja sve manje i manje simptoma osjecam. Zadnja dva dana osjecam nekakv pritisak u predjelu cijelog trbuha. Kazem sanse za trudnocu gotovo ne postoje, ali uvijek postoji mrvicu sumnje , jedini moguci nacin od svih jest kada decko izvadi vlaznu maramicu s rukama nopr. iz pakiranja i ja nakon njega drugu i recimo obrisem se, ali znam da je to vec banaliziranje. Zanima me Vase misljenje, dali je test pouzdan 5. dan kasnjenja u ovakvom slucaju ciklusa ili trebam ponovoti za koji dan recimo? Mlada sam, samostalna, u stabilnoj i zdravoj vezi, ali za trudnocu nikako spremna po svim segmentima i evo stvarno me muci ova situacija. Cisto i da napomenem zadnjih godinu dana, nakon preboljene mononukleoze i par zdravstvenih „problemcica“ mi je imunitet koma, imam jos uvijek natecene sve limfne cvorove, blago povisenu temperaturu stalno i stanje nikako da se vrati u normalnu. Cesto imam i gljivicnu infekciju koja se malo smiri pa kad mi imunitet padne opet pojavi i tako. Od zadnjeg ginekoloskog pregleda je proslo godinu dana, gdje je sve bilo u redu, tako da ga svakako planiram ponoviti u skoroje vrijeme. Hvala Vam unaprijed na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

10.03.2019. 00:20

Poštovana, prema svemu navedenom ne postoji mogućnost trudnoće, a to je potvrdio i test. Test je veoma pouzdan u vrijeme kada je rađen (5. dan kašnjenja). Vjerojatno je u pitanju hormonska neravnoteža. Savjetujem da se javite liječniku i po potrebi uradite analizu hormona.

Dreamer123

10.03.2019. 12:25

Postovani doktore, hvala vam na odgovoru. U jutarnjim satima je nastupila menstruacija, mnogo bolnija, ali manje obilna kao inace,s vise krvnih ugrusaka, tako da je vjerojatno nekakav disbalans u pitanju kao sto ste naveli. Svakako se planiram nakon toga javiti ginekologu.

Ivo Balenović, dr. med.

10.03.2019. 18:00

Nema na čemu.