Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kašnjenje menstruacije


Autor Poruka

Petra0106

05.05.2019. 11:30

Poštovani,
Menstruacija koja mi je već dugi niz godina redovita, kasni 9 dana, test na trudnoću je negativan, simptome bolova u trbuhu i bolnih grudi sam imala puno prije očekivane menstruacije, čak sam mislila da će uraniti, ali simptomi su prošli, a menstruacija uopće nije došla. Imala sam prije godinu dana disbalans hormona, ali su menstruacije uvijek bile redovite. Pod velikim sam stresom inače. Pomalo se brinem, naručila sam se za pregled, ali on je tek za 2 tjedna. Postoji li mogućnost da je test trudnoće neispravan i da sam svejedno trudna? Hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

06.05.2019. 11:20

Poštovana, 9 dana nakon kašnjenja menstruacije test je vrlo pouzdan i vjerojatno trudnoća nije tome uzrok. Ipak, za svaki slučaj možete za dva do tri dana ponoviti test.

Beast123

10.05.2019. 15:50

Postovani, curi mi mjesecnica kasni sad vec 19 dana, nevina je, no imali smo analni seks pri kojem joj je nakon dizanja iz kreveta sperma iscurila iz analnog otvora prema vagini i otisla je to obrisati, ne vjeruje da je puno isteklo no nije sigurna i sva je u panici, menstruacije su joj inace neredovite a trenutno trosi antibiotike amoksicilin zbog gnojne angine koju ima, cijela je pod stresom i bole je grudi pa da li je moguca ikakva trudnoca i da li zbog kasnjenja menstruacije mogu biti razlozi ti antibiotiki i stres pod kojim je. Hvala Vam unaprijed na odgovoru. LP

Ivo Balenović, dr. med.

11.05.2019. 14:50

Poštovani, stres je vrlo čest uzrok kašnjenja menstruacije. Prema onome što ste opisali šansa za trudnoćom je samo teoretska. Ipak, za svaki slučaj neka uradi test da isključite trudnoću.