Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11846 | Broj poruka: 85078

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


Zabrinuta


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Karolina1988

30.06.2022. 12:50

Postovani.. Zadnja mjesečnica mi je bila od 21.5 do 26.5.. Posto mi je kasnila napravila sam kucni test koji je bio pozitivan u roku 2 narucila sam se na pregled koji je bio zakazan svega nakon tj dana. U nedelju SAD dan prije termina kod doktora navecer me malo zabolio trbuh i pokazao se smeđi iscjedak ..nije bio nista obilan ali prikom brisanja se pokaziva i maloj količini.. Dosla sam na pregled prvi iduci dan rekla doktorici koja mi ke rekla da to nikako nije dobro i na ultrazvuku takoder kaze da nije dobro te mi je dala da dam urin da se vidi dali sam trudna.. Test je pokazao pozitivan te mi je receno nakon toga da dvije opcije.. Ili je rano pa se na ultrazvuku jos nevidi ili da sam trudna a da nesto nije uredu.. Inace ovo mi je 3 trudnoca predhodne dvije au bile savrsene porodi takoder.. Medutim idalje imam lagano te smeđe iscjetke sto mene jako zabrinjava.. Nista me ne boli i zaista neide to u nekoj kolicini samo se tako pokaze mljica i vidi se lagani obrisi prilikom brisanja.. Molim Vas ako moze Vase misljenje o tome jer me ova doktorica jako uplasila. Unaprijed hvala!!!

Ivo Balenović, dr. med.

02.07.2022. 11:15

Poštovana, trudnoća se ultrazvučno može vidjeti tek desetak dana nakon izostanka očekivane menstruacije i kod vrijednosti beta hcg-a iznad 1000. Potrebno je ponoviti uzv pregled. Ako se trudnoća ni tada neće vidjeti, treba odrediti vrijednost beta hcg-a iz krvi. Ako će se trudnoća vidjeti, tada je sve u redu.

sanidica

22.07.2022. 08:25

Postovani, trudnica sam u 18nedjelji, radila sam analizu krvi i zabrinjuju me sledeci rezultati.
MCH 32.1. REF.vrijednosti 27.0-32.0
NEU 74.6 ref.vrij. 50.0-70.0
LYM 17.9 Ref.vrij. 25.0 - 40.0
lym 1.08 ref vrij. 1.19 -3.35
CRP 5.28 ref.vrij. <5.0

Ostalo je sve u redu. Sta moze biti moj problem, da li je nesto rizicno ? Ja se osecam dobro, imala sam jedino candidu pa sam koristila vaginalete i trebam ponovo uraditi briseve.
Hvala unaprijed

Ivo Balenović, dr. med.

25.07.2022. 10:30

Poštovana, to su normalna odstupanja u trudnoći. Ništa zabrinjavajuće.

sanidica

15.08.2022. 21:10

Postovani, u 22 sam tjednu trudnoce. Grlic mek, 2cm , imam blage kontrakcije , grlic mi je vec 2 mjeseca u tom stanju, koristim utrogestan 3x1 vaginalno i danas mi je dr dala Aleract 2x1. Ja sam kod roditelja na odmoru i za 10 dana se avionom vracam kuci. Ona mi je savetovala da mirujem max koliko mogu. Problem je sto ja tamo kuci nemam pomoci ni od koga, imam dijete koje polazi u vrtic koje moram vodit i uzimat iz vrtica, kuhati za njega. Sta ja da radim ? Da li se mogu uz sav taj posao koji moram raditi, otvoriti i dovesti sebe u tesku situaciju ? Na izvestaju pise PLACENTA LOCATION posterior, Fetal Head left, Placenta grade 2, Fetal position Vertex.
Nije mi rekla da nosim nisko, ali mi je rekla ako vec moram voditi malog u vrtic da onda nosim pojas . Ja sam jako uplasena, ne znam kako cu se vratiti kuci i kako cu tamo funkcionisati kad nemam pomoc. Da napomenem da se osecam dobro, ne osecam da imam jake kontrakcije, zapravo ne znam ni razlikovati kad ih imam jer nisu bolne.
Hvala unaprijed