Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


klamidija


Autor Poruka

vesna

27.12.2001. 11:09

Zamolila bih savjet jer se već počinjem brinuti.
Već 6 mjeseci liječim pojačan bjelkast,gust iscjedak sa svrbežom,žarenjem i peckanjem.U oktobru sam popila suma med tabl.1 kut.Papa nalaz rađen je u novembru i u redu je a pokazuje ptisustvo gardanele vag.,a nalaz cervik.obriska klamidiju.Liječena sam hiramicinom 2x1 7 dana i geonistin vaginaletama 6 dana,poslije 3tjedna ponovljen nalaz takođ.pozitivan 5 dana ista terapija.sada ponovo čekam 3 tjedna da ponovim nalaz ali mi je stanje potpuno isto.Terapiju uvijek pijem neposredno pred menstruaciju pa mi se čini kao da mi ne djeluje,Šta je vaš savjet kako da se riješim bakterije i tegoba.Napominjem da je liječen i suprug isto hiram. i da koristim kondom.

Doc dr. sc. S. Kupešić

31.12.2001. 14:04

Poštovana,
U Vašem se slučaju vjerojatno radi o kroničnoj klamidijskoj infekciji koja je pokazala stanovitu rezistenciju na Hiramicin i Sumamed. Mišljenja sam da bi se u oba partnera trebala pokušati dugotrajnija i agresivnija terapija azitromicinom (Sumamed) i lokalna primjena Geonistin vaginaleta, uz poštedu od spolnih odnosa tijekom primjene terapije.