Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kliogest


Autor Poruka

Biserka

05.06.2002. 22:26

Imam 58 godina i vec 8 godina uzimam hormone, prvo Trisekvenc, pa nakon pauze od godine dana uzimam sve do danas Kliogest.
Međutim, unatrag petnaestak dana primjetila sam lagano tamnocrveno krvarenje, koje se pojavljuje svakodnevno.
U tel. razgovoru s doktoricom objašnjeno mi je da je to hormonalno (estrogeni), pa ako potraje da se javim.
Molim vas da mi objasnite da li je to ustvari normano ili bih možda trebala prestati jedno vrijeme uzimati Kliogest. Ili je to možda nešto drugo u pitanju.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
Biserka

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

08.06.2002. 23:19

Poštovana,
S obzirom na Vaše smetnje svakako biste se trebali obratiti na detaljniju obradu kojom bi se provjerila debljina endometrija (transvaginalni ultrazvučni pregled po mogućnosti obojenim doplerom) i njegova prokrljvenost i u slučaju zadebljanja većeg od 6 do 8 mm planirati biopsiju, odnosno frakcioniranu kiretažu. Tom prilikom također je važno učiniti inspekciju u opstetričkim zrcalima, Papa test i provjeriti stanje na jajnicima. Prema tome, svakako se što prije obratite na detaljniji pregled i obradu. Nakon uvida u Vaše nalaze dobiti ćete daljnje upute o tome valja li prekinuti ili nastaviti hormonsko nadomjesno liječenje.