Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Komplikacije nakon legalnog medikamentoznog pobačaja


Autor Poruka

Slonicc

03.03.2022. 21:55

Poštovani,

Prije 2 tjedna sam popila tablete za izazivanje pobačaja ( 5 tjedana gestacije), isti dan sam iskrvarila, nađena bez svijesti i hitna me je odvezla u bolnicu. Kks je pala, Hb na 65, primila sam transfuzije krvi i sada se oporavljam. No prije tjedan dana na kontroli me je ginekolog opće bolnice poslao u tercijarne zdravstvenu ustanovu na kiretažu zbog rezidue placente s cirkulacijom i poz. Odjekom. Krvarim i dalje, no imam problem sa izrazito neugodnim iscjedkom i bolovima. Bila sam odmah po uputi ginekologa u terc.ustanovi, no tamo su mi radili Uzv, ustanovili isto i rekli da idem kući i neka dođem za 3 dana, da će možda to izaći.
Napominjem, da cijelo vrijeme obilazim doktore i apeliram da imam vrlo neugodan miris iz rodnice.
JUČER, 14.dan Sam bila opet, opet je sve isto, sada kbc traži nalaze Kks, betu, koagulogram i ekg. Kada to budem imala, trebam nazvati da mi daju termin za zahvat.
U istom kbc sam 2017.imala visokompliciranu trudnoću blizanačku, carski u 33 +5, a 2019.sam imala također porod u 39.tj, također carski. No nakon poroda, sat vremena, su uočili da nemam vitalnih znakova, te sam završila u sali. Iskrvarila sam, bila sam prošla DIK, retroperitonitis, retopert. HEMAtome, ogromne transfuzije litara krvi, trombocita, plazme itd... Inače imam trombofiliju.
Cijelo vrijeme sam kod istih liječnika koji su me vodili u svim trudnoćama i komplikacijama. Sada me je strah jer se bojim da ne dođe do sepse i drugih komplikacija, a imam osjećaj da nekako nedovoljno brzo obrađuju situaciju.
Da li se zaista tako dugo treba čekati na " čišćenje"?
Ovaj izrazito neugodan, mogu reći smrad, toliko da mi je neugodno sjediti pored nekoga, a već sam 3 puta naglasila liječniku, da se to ne treba tretirati?
Lp

Ivo Balenović, dr. med.

04.03.2022. 11:11

Poštovana, bez pregleda ne mogu dati točan odgovor na ovako kompliciran slučaj. Rezidua pobačaja najčešće spontano izađe, ali ponekad treba uraditi i instrumentalnu reviziju materišta - sve ovisi o kliničkoj procjeni ordinarijusa. Neugodan miris je posljedica upale i za to je potrebna terapija.